Όμιλος Eurolife ERB: Δράσεις με Ξεχωριστή Αξία

Ως ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, ο Όμιλος Eurolife ERB έχει δεσμευθεί να επιστρέφει μέρος της κερδοφορίας του στην κοινωνία κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω του οποίου έχει στόχο να υλοποιεί δράσεις που απαντούν σε σύγχρονα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι άνθρωποι της Eurolife ERB σχεδίασαν ένα πρόγραμμα που υλοποιεί στοχευμένες δράσεις σε 3 βασικούς πυλώνες:

  • Για την ποιότητα ζωής, προκειμένου να υποστηρίξει την Ελληνική κοινωνία στη μετά την κρίση εποχή
  • Για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, με στόχο να προωθήσει τις αξίες και τα αγαθά της γνώσης και της μόρφωσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
  • Για την επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας νέες πρωτοβουλίες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.

Οι δράσεις που αναπτύσσει στους παραπάνω πυλώνες γίνονται σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς της χώρας. Ας τις δούμε πιο αναλυτικά:

HOPEgenesis

Η υπογεννητικότητα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας. Η ανάδειξη του έκανε ακόμα περισσότερο κατανοητή την ανάγκη άμεσης δράσης για να αντιμετωπιστεί.  Ο Όμιλος Eurolife ERB στηρίζει το έργο της HOPEgenesis, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που υλοποιεί η οργάνωση για την καλύτερη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ένα μεγάλο βήμα στη συνεργασία τους ήταν η εκπόνηση της έρευνας, με θέμα “Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα”. Η έρευνα εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, για λογαριασμό της HOPEgenesis, με την υποστήριξη του Ομίλου Eurolife ERB. Η έρευνα καταγράφει για πρώτη φορά τους παράγοντες του προβλήματος. Η συνεργασία με τη HOPEgenesis θα συνεχιστεί και με την υποστήριξη περαιτέρω ερευνών.

Ακόμα,  μέσω της HOPEgenesis, ο Όμιλος Eurolife ERB προχώρησε στην “Υιοθεσία Περιοχών” στις οποίες δραστηριοποιείται η HOPEgenesis, παρέχοντας υποστήριξη ώστε οι γυναίκες που, είτε είναι ήδη έγκυες, είτε επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, να γνωρίζουν για τις υπηρεσίες φροντίδας που μπορεί να τους παρέχει η μονάδα της HOPEgenesis κατά την κύηση και τον τοκετό. Από κοινού, οι δύο οργανισμοί υλοποιούν οδοιπορικά σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, όπου οι γυναίκες ενημερώνονται για όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να τους προσφέρει η HOPEgenesis, σε συνεργασία με τη Eurolife ERB. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί ένα οδοιπορικό στην Πάτμο, ενώ ήδη προγραμματίζεται το επόμενο, για τους Δελφούς.

ethelon

Η ethelon είναι μια ΜΚΟ που προάγει την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και βοήθεια. Ο Όμιλος Eurolife ERB συνεργάζεται με την ethelon, στηρίζοντας τα προγράμματά της για ανακούφιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Το Σεπτέμβριο του 2019, με την υποστήριξη της ethelon πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα εθελοντισμού στα κεντρικά γραφεία της Eurolife ERB. Όλοι οι εργαζόμενοι έγιναν για μία εβδομάδα “Εθελοντές”, παίρνοντας μέρος σε μια διαφορετική δραστηριότητα κάθε ημέρα, για παράδειγμα, υποτίτλισαν ταινίες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου για να μπορούν να τις απολαύσουν άνθρωποι με βαρηκοΐα και άλλα προβλήματα ακοής, έφτιαξαν τσάντες με σχολικά είδη για παιδιά, συσκεύασαν hygiene kits με βασικά αγαθά προσωπικής υγιεινής για άστεγους ανθρώπους, ετοίμασαν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες και έφτιαξαν υγιεινά παιδικά snacks για παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Επίσης, ο Όμιλος υποστήριξε τη διοργάνωση του CareerFair4All της ethelon, ένα event για ευκαιρίες καριέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, υλοποιούν μαζί μια σειρά από μικρότερες δράσεις που έχουν στόχο να υποστηρίξουν διάφορες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Περιοδικό Δρόμου Σχεδία

Μια ακόμα πρωτοβουλία του Ομίλου Eurolife ERB είναι η στήριξη του έργου του περιοδικού δρόμου Σχεδία.  Με την αγορά μίας ετήσιας Συνδρομής Αλληλεγγύης για κάθε εργαζόμενό του Ομίλου, δύο μεγαλύτερης ηλικίας ωφελούμενοι του περιοδικού, έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται για συγκεκριμένες ώρες κάθε μήνα στα γραφεία του περιοδικού, διεκπεραιώνοντας την αποστολή του στη βάση συνδρομητών.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Όμιλος Eurolife ERB συνεργάζεται με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης με δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται. Υποστηρίζει δε, συνολικά τις δράσεις του Μουσείου, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες όπως:

  • Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής: Μια καλλιτεχνική δραστηριότητα που ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργικότητα των παιδιών.
  • Workshops Σαββατοκύριακου: Παιδικά εργαστήρια με πολλαπλές θεματικές γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό.
  • Summer Camps: Καλοκαιρινές δραστηριότητες διάρκειας μίας εβδομάδας, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε θέματα πολιτισμού και τέχνης.
  • Cycladic Late Night: Μουσικό event που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου και απευθύνεται σε νεανικό κοινό.
  • “Μουσειοσκευές”: Εκπαιδευτικές «βαλίτσες» που ταξιδεύουν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και προάγουν τη δημιουργική μάθηση των παιδιών για τον πολιτισμό

Εθνική Λυρική Σκηνή

Τελειώνοντας, μια ξεχωριστή συνεργασία είναι αυτή με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με σκοπό την προώθηση του έργου και των δραστηριοτήτων της.  Ο Όμιλος Eurolife ERB είναι Πάγιος Χορηγός του καλλιτεχνικού της προγράμματος για τη σεζόν 2019-2020, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία και σταθερή προσφορά της στην πολιτιστική παραγωγή της χώρας. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του Πάγιου Χορηγού του προγράμματος, ο Όμιλος Eurolife ERB συμμετέχει στην αποστολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να προσφέρει υψηλής ποιότητας παραγωγές σε κάθε επισκέπτη της.

Να προσθέσουμε ότι ταυτόχρονα, υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η πρώτη συνεργασία των δύο οργανισμών στο κομμάτι αυτό ήταν η περιοδεία της όπερας κουκλοθέατρο “El retablo de maese Pedro”, η οποία παρουσιάστηκε σε εννιά πόλεις της Β. Ελλάδας (Ιωάννινα, Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα). Το αριστουργηματικό έργο του Μανουέλ ντε Φάγια συνδυάζει τον μαγικό κόσμο της όπερας με το κουκλοθέατρο, σε ένα μονόπρακτο που εξιστορεί ένα από τα πιο συναρπαστικά επεισόδια του κλασικού έργου Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Απώτερος στόχος είναι η προώθηση του πολιτισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και περιοχές της Ελλάδας.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι με αυτές τις πολλαπλές και διαφορετικές μεταξύ τους δράσεις, ο Όμιλος Eurolife ERB αναμφίβολα επιστρέφει μέρος της κερδοφορίας του στον κοινωνικό ιστό. Το εύρος των δραστηριοτήτων είναι εντυπωσιακό, καθώς διαχέεται και απευθύνεται όχι μόνο εντός του οργανισμού, αλλά και έξω από αυτόν, σε πράγματα που έχουν αξία για όλους εμας.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+