Open Air Cinema Κατά της Έμφυλης Βίας

σινεμά και έμφυλη βία Cinema

Οι διακρίσεις μπορεί να έχουν στόχο συγκεκριμένο φύλο, η αντιμετώπιση τους όμως μας αφορά όλους,. Έτσι, η WeFor, σε συνεργασία με το streaming service «ERTFLIX» και την ΕΡΤ, οργανώνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου ένα open air cinema στο οποίο θα προβληθεί η ταινία “Μια ημέρα για όλον τον κόσμο”. Πρόκειται για μια ταινία που αφηγείται τις ιστορίες Ελληνίδων και μεταναστριών-θυμάτων έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ξεφύγουν από το τοξικό περιβάλλον τους.

Η προβολή υπό τον γενικότερο τίτλος CineQuality εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας WeForWomen , που έχει ως στόχο να αναδείξει τα θέματα της ισότητας και τη σημασία τους και μάλιστα μέσω της τέχνης.

Συζήτηση για την Έμφυλη Βία

Πριν από την προβολή της ταινίας, που θα αρχίσει στις 21:30 και θα φιλοξενηθεί στο βιομηχανικό πολυχώρο του Μεταλλουργείου στον Κεραμεικό, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ανοιχτή συζήτηση για θέματα ισότητας στη χώρα μας, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τέχνη στην αντιμετώπιση φαινομένων ανισότητας.

σινεμά και έμφυλη βία CinemaΟι ομιλητές θα προσεγγίσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως “πόσο επηρέασε την ζωή μας η δύσκολη περίοδο της πανδημίας;”, “ποια στοιχεία φανερώνουν πως τις περισσότερες φορές θύματα βίας τυχαίνει να είναι γυναίκες;”, “γιατί παρατηρείται άνοδος της ενδοοικογενειακής βίας τον τελευταίο χρόνο και πώς αντιμετωπίζεται από την κοινωνία;”, “γιατί οι επιπτώσεις της κρίσης φανερώνουν πως υπάρχουν δυσανάλογες συνέπειες στην καθημερινότητα των γυναικών;”.
Τη συζήτηση θα την συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Ευσταθίου από την εφημερίδα Καθημερινή με καλεσμένους την ηθοποιό Ζέτα Δούκα, τη σκηνοθέτρια Μαριάννα Οικονόμου καθώς και την Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, Γιάννα Χορμόβα.

Τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν στους Γιατρούς του κόσμου και συγκεκριμένα στη δομή φιλοξενίας “Ραμόνα”. Η δομή αυτή είναι υπεύθυνη για τη φιλοξενία αστέγων γυναικών και μητέρων με παιδιά. Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας με ένα συμβολικό ποσό από 3 έως 10 ευρώ εδώ.

Διαβάστε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Επιδραστικές Γυναίκες στον Κόσμο: Επιτεύγματα και Ρόλοι

Θύμα της Πανδημίας και η Ισότητα των Φύλων

The Bachelor: Φαντασίωση Βγαλμένη από Γιαπωνέζικο Manga

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
We Are Family
We Are Family

Η Ρία Σπύρου διαχωρίζει τη ζωή της σε δύο περιόδους: την περίοδο της αναζήτησης –της προσωπικής ανάπτυξης– και την περίοδο του «Τώρα». Στην περίοδο της αναζήτησης, μέσω της συμμετοχής της στο εκπαιδευτικό δράμα του εργαστηρίου Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και των ομάδων γονέων, ανακάλυψε πόσο αγαπά να ακούει ανθρώπινες ιστορίες που μεταφέρουν βαθιές αλήθειες. Στην περίοδο του «Τώρα», με σπουδές στη Διοίκηση Τουρισμού, συνδέει τη δημοσιογραφία με τον Πολιτιστικό Τουρισμό και ερευνά τη φυσική - άυλη πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου με τους ανθρώπους που τον διαμορφώνουν. Πιστεύει στην κυκλική οικονομία ως σύνδεση περιβάλλοντος-πολιτισμού-παιδιών. Έχει δύο γιους, αγαπά τη μουσική, τον αθλητισμό και τα ταξίδια. Και είναι πραγματικά χαρούμενη με αυτό!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+