Θέλω! Ουρανό: Παιδικά Βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος και Καπόν

Παιδικά Βιβλία

Ουρανός Juliette Einhorn Παιδικά Βιβλία

Ουρανός | Juliette Einhorn | εικονογρ. Hélène Druvert | μτφ. Καρίνα Λάμψα | Καπόν

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι στρέφονται προς τον ουράνιο θόλο. Τον μελετούν, τον ερμηνεύουν, ονειρεύονται να τον εξερευνήσουν… Τώρα, ήρθε η σειρά μας! Μετά τον καταπληκτικό “Ωκεανό” από τις Εκδόσεις Καπόν, προχωράμε σ’ ένα θαυμαστό ταξίδι στον “Ουρανό”.

Ποια είναι τα μετεωρολογικά φαινόμενα που διαταράσσουν τον ουρανό; Ποια είναι τα πουλιά και οι ιπτάμενες μηχανές που τον διασχίζουν; Ποια είναι τα άστρα που τον καλύπτουν; Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα σύννεφα, καταλαβαίνουμε πώς γονιμοποιούνται τα φυτά, παρατηρούμε μια πτήση αποδημητικών πουλιών, παρακολουθούμε έναν ανεμοστρόβιλο ή μια έκλειψη, διασχίζουμε τα στρώματα της ατμόσφαιρας και πάμε όλο και πιο ψηλά, με το βλέμμα στραμμένο στα άστρα…

Προσεγγίζουμε τον ουρανό, χάρη σε αυτό το διαφωτιστικό βιβλίο-ντοκουμέντο, που ζωντανεύει μέσα από την εικονογράφηση και τα αναπτύγματα της βραβευμένης Hélène Druvert και την ποιητική γραφή της Juliette Einhorn, σε μετάφραση από τα γαλλικά της Καρίνας Λάμψα.

Θέλω! Ντανιέλα Σταματιάδη Παιδικά Βιβλία

Θέλω! | Ντανιέλα Σταματιάδη | Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το πρώτο παιδικό βιβλίο σε εικονογράφηση και κείμενο της Ντανιέλας Σταματιάδη, με τίτλο “Θέλω!”

Ένα πολύχρωμο βιβλίο που σκιαγραφεί μοναδικά τον κόσμο των παιδιών με τις ανεξάντλητες επιθυμίες και τα “θέλω” τους. Είναι ιδανικό για παιδιά από 3 ετών.

Θέλω γαριδάκια! Θέλω παγωτό! Θέλω πατίνι, αλογάκι, ένα πόνυ, θέλωωωωωωωωωΩΩΩ!!! ……. τι θέλω;

Με το νέο της βιβλίο, η πολυβραβευμένη δημιουργός Ντανιέλα Σταματιάδη φωτίζει μια ιδιαίτερα γνώριμη κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι γονείς: καθημερινά χρειάζεται να διαχειριστούν τις άπειρες απαιτήσεις και επιθυμίες των παιδιών τους. Τι κρύβεται όμως πίσω από τα άπειρα “θέλω” των παιδιών και ίσως των ενηλίκων;

Μήπως κρύβεται πάντα και η ανάγκη για αγκαλιές;

Η Ντανιέλα Σταματιάδη είναι απόφοιτος της Καλών Τεχνών και εργάζεται στην Αθήνα ως ζωγράφος, εικονογράφος και καθηγήτρια εικαστικών μαθημάτων σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων από το 2000 και έχει φιλοτεχνήσει πάνω από 100 τίτλους.

Το 2009 έλαβε βραβείο εικονογράφησης από τον Κύκλο του παιδικού βιβλίου και το 2012 έπαινο ΕΒΓΕ, καθώς και πρόσκληση συμμετοχής ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Salon du Livre στο Παρίσι. To 2013 έλαβε δύο επαίνους ΕΒΓΕ, και τιμήθηκε με υποψηφιότητα για το διεθνές βραβείο εικονογράφησης Andersen. Το 2016 έλαβε το βραβείο Peter Pan για το καλύτερο μεταφρασμένο εικονογραφημένο βιβλίο από την Σουηδική IBBY.

Περισσότερα παιδικά βιβλία στην αθηΝΕΑ:

Παιδικά Βιβλία για τη Μοναξιά

Παιδικά Βιβλία με Θέμα την Απόδραση

Τα Βιβλία του Μήνα από τις Εκδόσεις Ίκαρος και Πατάκη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+