Peleano: Οίνος και Πελοπόννησος σε… Sparkling Διαθέσεις

Peleano Sparlking Tale

Η εταιρεία Peleano είναι μια καινοτόμος επιχείρηση στον χώρο του wine beverage, ένα υπερήφανο ελληνικό modern luxury brand που εμπνέεται από την Πελοπόννησο, τις οινικές ποικιλίες και τους αμπελώνες της.

Το ίδιο το Peleano περιγράφεται ως ένα χαρούμενο, δροσερό και ελαφρύ αφρώδες αρωματισμένο ποτό με βάση τον οίνο, που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην ελληνική αγορά, με τους καταναλωτές να δείχνουν συνεχώς την προτίμησή τους σε αυτό με ενθουσιασμό.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την εμπνεύστρια και ιδρύτρια της εταιρείας, Κατερίνα Γαρδέλη, που ζει με την οικογένειά της στη Σίλικον Βάλεϊ και μας διηγήθηκε την ιστορία του Peleano από την αρχή, την οποία και σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Τι Σημαίνει η Λέξη Peleano και Πώς Γεννήθηκε η Ιδέα του

Peleano Sparlking TaleΗ λέξη Peleano προέκυψε από το πάντρεμα των λέξεων Πελοπόννησος και οίνος.

Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικής καταγωγής brand Peleano είναι το αποτέλεσμα ενός δημιουργικού ταξιδιού, μίας πορείας χρόνων. Η αρχική ιδέα συνελήφθη στο entrepreneurial Σίλικον Βάλεϊ, συνδυάζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας με εκείνα της Καλιφόρνιας, όπου η κ. Γαρδέλη ζει με την οικογένειά της, ενώ η εταιρεία έχει έδρα την Πάτρα.

Πάντα ονειρευόταν να ξεκινήσει μια δίκη της επιχειρηματική δραστηριότητα και το κατάφερε όταν πλέον το τέταρτο παιδί της έφτασε σε ηλικία που της επέτρεπε να ταξιδεύει συχνά! Βέβαια, η χρονική αυτή στιγμή συνέπεσε με την ελληνική οικονομική κρίση, γεγονός που την προβλημάτιζε αρκετά, αφού η επένδυση αυτή ήθελε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Αναζητώντας συνεχώς τις τάσεις της εποχής παρατήρησε, γύρω στο 2015, πόση επιτυχία είχε το Moscato d’Asti αλλά και οι μικρές συσκευασίες των ποτών οίνου. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, άρχισε μια διεξοδική έρευνα αγοράς και διάβασε πολυάριθμες μελέτες για την πορεία των αφρωδών οίνων, αλλά και των ποτών με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια ανερχόμενη αγορά, κι έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα βασισμένη σε αφρώδη low alcohol ποτά από διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες οίνου, σε statement look συσκευασίες των 250 ml.

Τελικά, για την δημιουργία των ποτών Peleano συνετέλεσαν τρεις δυναμικοί παράγοντες/τάσεις της παγκόσμιας αγοράς οίνων και ποτών. Πρώτος παράγοντας είναι η παγκόσμια τάση της αγοράς αλκοόλ για τα μειωμένα σε αλκοολικούς βαθμούς οινοπνευματώδη ποτά. Δεύτερος και πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η διεθνής προτίμηση για τα sparkling οινοπνευματώδη ποτά. Τρίτος, αλλά ιδιαίτερα σπουδαίος για το brand, είναι το να μπορεί μια εταιρεία να απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή με συνέπεια και ευθύνη.

Η Ιστορία Πίσω από την Εντυπωσιακή Ετικέτα και την Ιδιαίτερη Φιάλη

Peleano Sparlking TaleΤο μοντέρνο design των ετικετών φέρει εμφανείς γεωμετρικές επιρροές και εμπνέεται από την τοπική παράδοση και τα λαογραφικά υφάσματα της Πελοποννήσου, σε έναν αναπάντεχα υπέροχο συνδυασμό χρωμάτων και μοτίβων, αποτίοντας φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία της περιοχής.

Παράλληά, τα χρωματιστά και γεωμετρικά patterns στον λαιμό του μπουκαλιού μας προετοιμάζουν για την ευχάριστη έκπληξη που έρχεται από τις παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και μας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, τη γευστική εμπειρία του Peleano. Η αισθητική και η γεύση, εξάλλου, είναι εξίσου σημαντικά συστατικά για την επιτυχία του brand.

Τον σχεδιασμό της οπτικής εικόνας των μπουκαλιών, αλλά και τη συνολική παρουσίαση του brand ανέλαβε το γραφείο G Design Studio και, συγκεκριμένα, ο εξαιρετικός designer Μιχάλης Γεωργίου, ο οποίος πραγματικά κατάφερε να αποδώσει μ’ έναν μοναδικό τρόπο αυτό που είχε φανταστεί αρχικά η κ. Γαρδέλη για το Peleano.

Η Έρευνα και η Υλοποίηση της Ιδέας

Peleano Sparlking TaleΗ Κατερίνα Γαρδέλη έβαλε στόχο να δημιουργήσει αυτό το καινούργιο concept ποτών με την ελπίδα ότι θα αρέσουν στο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας, αλλά και των επισκεπτών της.

Συζήτησε λοιπόν με την Αυγή Γαρδέλη, αν. Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που τυγχάνει να είναι συγγενής της, και εκείνη, ενθουσιασμένη με την ιδέα, την παρέπεμψε στον Καθηγητή Γεώργιο Κοτσερίδη, με τον οποίο ξεκίνησε μια εξαιρετική συνεργασία.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λοιπόν, ανέλαβε την έρευνα και την ανάπτυξη της ιδέας των ποτών Peleano, τα οποία δημιουργήθηκαν με υψηλή τεχνογνωσία, σε state of the art εργαστήρια, χάρη σε ελληνικό ταλέντο και με απεριόριστο μεράκι. Το αποτέλεσμα το απολαμβάνουμε πλέον στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή αγορά!

Ο κ. Κοτσερίδης αποδείχθηκε πολύτιμος συνεργάτης και σύμβουλος, που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια, δίνοντας λύσεις και συμβουλές σε όλη την διάρκεια των εργασιών. Μαζί με την υπέροχη ομάδα του, υλοποίησαν την ιδέα, αναλύοντας τις κατάλληλες μεθόδους προκειμένου να αποδοθούν τα φυσικά στοιχεία των οινικών ποικιλιών στο ακέραιό τους, ενώ η προσθήκη effervescent bubbles ολοκλήρωσε το αρχικό concept, αναδεικνύοντας τα Peleano wine aperitifs σε εμπειρία γευστικής απόλαυσης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες οίνου από επιλεγμένους αμπελώνες της Πελοποννήσου.

Συνεργασίες με Αμπελουργούς και Ποικιλίες που Έχουν Χρησιμοποιηθεί

Κατερίνα Γαρδέλη και Χαρά Κόγκου

Η ιδρύτρια της εταιρίας Peleano, Κατερίνα Γαρδέλη μαζί με την οινολόγο Χαρά Κόγκου.

H κ. Γαρδέλη επιζήτησε συνεργασίες με επιλεγμένα οινοποιεία, ένα εκ των οποίων είναι το Κτήμα Μπριντζίκη, το οποίο βρίσκεται στη δυτική Πελοπόννησο, στο χωριό Λαντζόι της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ένας ακόμη άνθρωπος κλειδί και αναπόσπαστο κομμάτι της διαδρομής του Peleano, που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στο των συνεργασιών με οινοποιούς, είναι η Χαρά Κόγκου, οινολόγος και product manager στην εταιρεία.

Η ομάδα του Peleano, έχοντας σκοπό να φέρει τον καταναλωτή πιο κοντά σε ελληνικές ποικιλίες οίνου μέσα από τη μορφή easy to drink wine aperitifs, κατέληξε στις δύο τελικές εκδοχές του ποτού:

Peleano Sparlking Tale

Παρασκευασμένο από Mοσχάτο Πελοποννήσου με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime. Πρόκειται για ένα bubbly και ελαφρύ ποτό, στους 6% abv.

Peleano Sparlking Tale – Rosé

Παρασκευασμένο από Mοσχοφίλερο Μαντινείας, με φυσικά αρώματα τριαντάφυλλου και λευκών λουλουδιών. Bubbly και άκρως δροσιστικό, στους 6% abv.

Η κομψότητα του Πελοποννησιακού oίνου συγχρονίζεται με λυρικές φυσαλίδες για να δημιουργήσει μία δροσιστική και γευστική απόλαυση που περιμένει ευχάριστα να την ανακαλύψετε.

Σε Ποιους Απευθύνεται το Peleano

Peleano Sparlking TaleΤο Peleano απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν sparkling στιγμές στη ζωή τους. Είναι ένα ελαφρύ ποτό που συνοδεύει τις στιγμές που χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα για να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας ή με τους γύρω μας.

Ένα ποτό statement που δηλώνει ότι ήρθε η ώρα της χαλάρωσης μετά τη δουλειά. Ένα αναζωογονητικό αφρώδες που αποτελεί συνοδευτικό ενός γεύματος ή ενός επιδορπίου.

Επιπλέον, το Peleano απευθύνεται στον καταναλωτή που αρέσκεται σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προτιμάει φυσικά και light σε θερμίδες και αλκοολικούς βαθμούς προϊόντα, που θα αγκαλιάσουν τον τρόπο ζωής και διασκέδασής του.

Με Πόσους Τρόπους Μπορούμε να το Απολαύσουμε;

Το Peleano, ως χαμηλόβαθμο απεριτίφ κρασιού, το απολαμβάνουμε τις περισσότερες στιγμές της ημέρας. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε μόνο του, με συνοδεία finger food και appetizers, ενώ αποτελεί και θεσπέσιο συνοδευτικό για brunch και για lunch, γιατί το χαμηλό αλκοόλ μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στους ρυθμούς και στις ανάγκες της ημέρας χωρίς τις… χαλαρωτικές παρενέργειες του αλκοόλ.

Επίσης, μπορεί να συμμετέχει σε υπέροχες Mimosas, δροσερές Sangrias, αλλά και σε λαχταριστά κοκτέιλ. Ανακαλύψτε σε προηγούμενο άρθρο μας μερικές συνταγές από κοκτέιλ με Peleano που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι.

Τα Σχέδια για το Μέλλον

Τα σχέδια για το μέλλον αφορούν μεγαλύτερες συσκευασίες των 750 ml, ώστε να επεκταθεί η κατανάλωση και χρήση στο ευρύτερο καταναλωτικό και αγοραστικό κοινό, αλλά και άλλες δελεαστικές γευστικές εκπλήξεις που ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμες!

***

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Γαρδέλη

Κατερίνα ΓαρδέληΗ Κατερίνα Γαρδέλη έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ αμέσως μετά ολοκλήρωσε και το Athens-Illinois MBA στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική με το Masters in Policy Economics at the University of Illinois at Urbana Champaign.

Εργάστηκε ως marketing advisor στην εταιρεία Bytemobile για 5 χρόνια και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα των 4 παιδιών της.

Έχει έντονες παιδικές μνήμες από την παραγωγή κρασιού, με την οποία είχε ασχοληθεί η οικογένειά της, ενώ από πολύ μικρή ήθελε να ασχοληθεί με το εμπόριο.

***

Για ιδέες και τρόπους σερβιρίσματος επισκεφτείτε το Ιnstagram και το Facebook όπου γνωστοί σεφ και food stylists εμπνέονται και προτείνουν τις δικές τους συνταγές απόλαυσης!

***

Βρείτε το Peleano στο www.peleano.com

και ακολουθήστε το μοναδικό του διαδικτυακό ταξίδι

στο Facebook και στο Instagram.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+