PeopleCert: Υποτροφίες σε Νέους με Καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη

Ο όμιλος PeopleCert, παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των πιστοποιήσεων επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, ανταποκρινόμενος στη δέσμευσή του να επενδύει στους νέους και στην ανάπτυξη της γνώσης, υλοποίησε την πρωτοβουλία «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», στο πλαίσιο της οποίας απένειμε υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Η απονομή έγινε σε ειδική τελετή στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς και πλήθος ακαδημαϊκών και επιφανών προσωπικοτήτων.

Οι υποτροφίες προσφέρθηκαν στη μνήμη τριών διαπρεπών καθηγητών της Πόλης, του Δημήτριου Φραγκόπουλου, του Δημήτριου Νικολαΐδη και του Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν πρότυπο για τους μαθητές, ως υπόδειγμα συνέπειας και παιδαγωγικής αφοσίωσης.

Ειδικό βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη στον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανόπουλο για τη σημαντική, διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στον ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως.

Με το πρόγραμμα υποτροφιών της PeopleCert «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», επισήμανε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βύρων Νικολαΐδης, «θέλουμε να επιβραβεύσουμε την ακαδημαϊκή αριστεία, να διατηρήσουμε τους δεσμούς με την ομογένεια, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά της Πόλης».

Η επιλογή του Ζωγραφείου για την τελετή απονομής των υποτροφιών δεν ήταν τυχαία. Ο Βύρων Νικολαΐδης, παιδί εκπαιδευτικών σε κοινοτικά σχολεία της Πόλης, αποφοίτησε με άριστα από το Ζωγράφειο Λύκειο και ολοκλήρωσε στη συνέχεια τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Όπως είπε, «Ο ελληνισμός διατηρήθηκε στην Πόλη γιατί, μεταξύ άλλων, οι έχοντες και μπορούντες βοηθούσαν τους μη έχοντες και μη μπορούντες. Το Ζωγράφειο, μια δωρεά του Χρηστάκη Ζωγράφου στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, σε συνδυασμό με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, που με αυταπάρνηση είχαν αφοσιωθεί στα παιδιά και στην εκπαίδευση, έδωσε τη δυνατότητα σε μένα και πολλούς άλλους νέους να αποκτήσουν τα γνωστικά εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Επομένως αποτελεί χρέος και καθήκον μας να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, προσφέροντας τη στήριξή μας σε νέους που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις ακαδημαϊκές σπουδές τους».

Οι υποτροφίες που προσφέρθηκαν ήταν του ύψους των 8.000 ευρώ για κάθε υπότροφο και καλύπτουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Προσφέρονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας.

Η επιλογή των υποτρόφων έγινε από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, με επικεφαλής τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό Γεώργιο Δουκίδη. Τα άλλα μέλη της επιτροπής ήταν ο Νικόλαος Ουζούνογλου, πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ), οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Ρομπόπουλος, οι οποίοι κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη, και η Ελένη Νικολαΐδου, γενική διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της PeopleCert.

Ο κ. Δουκίδης αναφέρθηκε στην «υψηλή ποιότητα των αιτούντων που φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστήμια και στην πλειονότητά τους είναι υποψήφιοι διδάκτορες σε σημαντικά επιστημονικά αντικείμενα».

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι:

Ο Κώστας Καρανικόλας, υποψήφιος διδάκτωρ στο Φυσικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Yildiz, ο Λάζαρος Γιόφογλου, υποψήφιος διδάκτωρ στο Ιατρικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η Ελένη Χατζηβασιλείου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επίσης, απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία με χρηματικά ποσά σε δύο ακόμη μεταπτυχιακούς φοιτητές για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις τους, τον Αναστάσιο Παπαδόπουλο, μεταπτυχιακό φοιτητή στον Τομέα Μαθηματικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο TUBINGEN και τον Γεώργιο Χιονά, υποψήφιο διδάκτορα στον τομέα των Αλγορίθμων και Μηχανισμών για την Τεχνολογία Blockchain στο Πανεπιστήμιο του Liverpool.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

ΕΣΩ 2023 | MULTIVERSE: Όσα Μάθαμε στη Φετινή Διοργάνωση για το Design και την Aρχιτεκτονική

Ψηφιακή Συμπερίληψη: Πόσο Προσβάσιμα Είναι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

5 Λόγοι για τους Οποίους Αξίζει να Διδάσκεται η Οικιακή Οικονομία

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+