Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά πράγματα. Για τη μεγάλη προσέλευση θεατών, τη δημοσιότητα που παίρνει ο παλαιότερος και σημαντικότερος κινηματογραφικός θεσμός, αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί επί των ημερών της Γαλλίδας γενικής διευθύντριάς του Elise Jalladeau και του διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη, το φεστιβάλ έχει “διασπορά” σε ολόκληρη την πόλη. Εκτός από το Ολύμπιον και το Λιμάνι, έχει ταινίες στην Καλαμαριά, αλλά και στο Δήμο Παύλου Μελά, μια ενέργεια χαρακτηριστική της εξωστρέφειας της διεύθυνσης.

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ δοκιμάζει τις δυνάμεις του, με ταινίες που έχουν την ικανότητα να ταξιδέψουν τους θεατές στις κουλτούρες διαφορετικών λαών, και να δώσουν μέσα από τη μαγεία της μεγάλης οθόνης, αφορμές για σκέψεις και ιδέες. Από το Φεστιβάλ δεν λείπουν και οι καινοτόμες προτάσεις, όπως η φετινές ταινίες virtual reality, που ήταν πραγματικά μια πρόταση που συζητήθηκε πολύ.

Ταυτόχρονα, σκηνοθέτες και παραγωγοί, ηθοποιοί και συντελεστές ταινιών, βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν συναντήσεις και επαφές στην Agora, που με πολύ μεράκι έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια, και είναι σημαντική για τη βιομηχανία του σινεμά. Αυτό όμως που καμιά φορά προσπερνάμε είναι οι καινούριοι θεατές του Φεστιβάλ, συνήθως νέοι άνθρωποι, που ανακαλύπτουν μέσα από αυτές τις ταινίες, έναν άλλο κόσμο. Οι πολλοί εθελοντές (ένας θεσμός που φέτος έκλεισε 15 χρόνια) έχουν το δικό τους παράλληλο σύμπαν, που είναι εκπαιδευτικό και παραγωγικό, μια ιδέα που δείχνει ότι μέσα από τη διαδικασία προσφοράς, μπορούν να ωφεληθούν αμφότερες πλευρές.

Η πόλη γίνεται διαφορετική αυτή την περίοδο, καθώς δέχεται πλήθος επισκεπτών, που έρχονται για τις ταινίες, αλλά γνωρίζουν και τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης. Η εικόνα του Λιμανιού, με τα φωτεινά γράμματα που διαβάζουν “58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου” ορατά από μακριά, σε συνδυασμό με τα υπέροχα φθινοπωρινά δειλινά, προσφέρουν ωραίες εικόνες, για να εμπνευστούν οι κινηματογραφιστές. Αξίζει, ακόμη κι αν δεν είστε φανατικός σινεφίλ, να ζήσετε την εμπειρία της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη αυτήν την περίοδο. Το Φεστιβάλ διαρκεί μέχρι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Για το πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις, ρίξτε μια ματιά εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+