Μικρό, Μα Τόσο Αυθεντικό

Κι όπως έτσι ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις, ο έρωτας εισβάλλει στη ζωή σου χωρίς πολλές φορές να σου ζητήσει την άδεια, κατακλύζοντας την ύπαρξή σου με συναισθήματα, περίπου με τον ίδιο τρόπο εξελίχθηκε η σχέση μου και με το μικρό, μα τόσο αυθεντικό μέρος για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα. Ξαφνικά και αναπάντεχα λοιπόν, κι ενώ περπατούσα στο Κουκάκι, ανακάλυψα το Drupes & Drips, σε ένα στενάκι, την οδό Ζήτρου, ακριβώς απέναντι από τον γνωστό και αγαπημένο Φούρνο του Τάκη.

Πρόκειται για ένα μαγαζί με πολλούς χαρακτήρες, αλλά συγχρόνως, απόλυτα ξεκάθαρο προφίλ, που σε προκαλεί να του “δοθείς” από την αρχή. Ίσως να φταίει που λούζεται από τη θετική ενέργεια της Ακρόπολης, ίσως να είναι η ζεστή ατμόσφαιρα και η παρεΐστικη διάθεση που επικρατεί από νωρίς το πρωί, σίγουρα πάντως, το βασικότερο ρόλο παίζει το πάθος και η αγάπη του ιδιοκτήτη, Αρτέμη Παπαδόπουλου, γι’ αυτό που κάνει.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. “Drupes & Drips” μεταφράζεται ως ο χυμός (drips) από τα φρούτα που έχουν σάρκα ανάμεσα στη φλούδα και το κουκούτσι (drupes). Ανοίγει στις 7 το πρωί με φανταστικούς καφέδες, και ιδιαιτέρως προσεγμένους χυμούς, όπως αυτόν με ρόδι, lime και κόκκινο grapefruit, που μπορείς να συνοδεύσεις με σαντουιτσάκια ή ό,τι άλλο λιγουρευτείς από πληθώρα αρτοπαρασκευασμάτων και γλυκισμάτων του απέναντι φούρνου. Εξάλλου, η σύνδεση των δύο μαγαζιών είναι άμεση, αφού ο Αρτέμης είναι γιος του κυρίου Τάκη.

Μόλις σημάνει η ώρα μία το μεσημέρι, το σκηνικό αλλάζει, και τα apéritif έχουν τον πρώτο λόγο. Το Drupes & Drips μετατρέπεται, με τρόπο μαγικό, στην πρώτη και μοναδική αυθεντική Spritzeria της πόλης, όπου σερβίρονται τα πιο δροσερά και γευστικά Spritz με Aperol ή Campari, όπως και άλλα ελαφρά cocktails, με βάση το κρασί.

Φυσικά, το κρασί από μόνο του δεν λείπει. Στο Drupes & Drips θα δοκιμάσεις μια γκάμα ιταλικών κρασιών από το Βένετο και τον παραγωγό Buglioni, τα οποία σερβίρονται όπως ακριβώς χρειάζεται για να τα απολαύσεις στο έπακρον.

Παράλληλα, ποιοτικά τυριά και αλλαντικά τα οποία καταφθάνουν καθημερινά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, θα σου κλείνουν το μάτι επίμονα και προκλητικά από το ψυγείο-βιτρίνα, ενώ εμπνευσμένα cicchetti (μεζεδάκια) θα ερεθίζουν τις αισθήσεις σου.

Όπως οι Ιταλοί δίνουν μεγάλη σημασία στα μικρά διαλείμματα της μέρας τους, έτσι κι ο Αρτέμης, έχοντας μελετήσει, και τελικά, υιοθετήσει την ιταλική νοοτροπία, θέλησε να τη μεταφέρει στο κέντρο της Αθήνας και τα έχει καταφέρει εξαιρετικά!

Αρθρογράφος

Δικηγόρος Αθηνών και γκαλερίστα. Έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

Σχολιασμός

Σχολιασμός