Η γαστρονομία στην Ελλάδα καρποφορεί! Και πώς πετυχαίνεις την καρποφορία; Με πολλή δουλειά και κόπο. Με αναζήτηση και ψάξιμο. Με συνταγές που απαιτούν μεράκι και όρεξη. Τελικά, η ελληνική κουζίνα έχει πράγματα να πει. Είναι, ίσως, η μίξη τόσων επιρροών από ανατολή και δύση, ή ακόμα και η μόνιμη αναζήτηση των Ελλήνων chefs που καταφέρνουν να βλέπουν μπροστά και να φέρνουν ό,τι καλύτερο δουν σε άλλες χώρες, ενώ την ίδια ώρα χρησιμοποιούν με ευφάνταστο τρόπο τα υλικά του τόπου τους.

Τα Restaurant 100 Awards συνεχίζουν να ψάχνουν αυτούς ακριβώς τους γνώστες, τους παθιασμένους ανθρώπους που δουλεύουν σε όλη τη χώρα, με το μυαλό στην επόμενη συνταγή. Που παίζουν με τα υλικά και τελικά προσφέρουν ένα αξιόλογο, ολοκληρωμένο προϊόν στον πελάτη τους. Έφτασε και πάλι η ώρα να τιμηθούν οι 100 καλύτεροι εστιάτορες της χώρας, σε μια λαμπερή τελετή απονομής στις 12 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η power list των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας για το 2019 διαμορφώνεται με την ψήφο πάνω από 100 επώνυμων εκπροσώπων του business, του lifestyle και της γαστρονομίας. Τα Restaurant 100 2019 Awards θα αναδείξουν περισσότερα εστιατόρια και “κρυφά διαμάντια” που ποντάρουν στην τοπική κουζίνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα Γρεβενά έως την Κάρπαθο κι από την Κεφαλλονιά έως τη Λέσβο.

Οι κριτές ψήφισαν, ήδη από τον Απρίλιο, με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή powerlist επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις, καθώς περιλαμβάνει δεκάδες νέα εστιατόρια. Η αθηΝΕΑ συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή της γαστρονομίας με τη Μαρία Τριτάρη, η οποία με τα άρθρα της μας έχει ταξιδέψει και μας έχει προτείνει πολλές φορές μοναδικά εστιατόρια και γεύσεις που βρίσκονται πολύ πάνω από το μέσο όρο!

Στην τελετή απονομής θα αποκαλυφθεί το εστιατόριο που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση κάθε κατηγορίας, αλλά και τα υπόλοιπα εστιατόρια που απαρτίζουν κάθε χρυσή δεκάδα, καθώς και η powerlist των 100 κορυφαίων εστιατορίων της χρονιάς.

Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς είναι πάντα η ανακοίνωση των τριών προσώπων που ανέδειξε με την ψήφο της η κριτική επιτροπή ως Σεφ της Καρδιάς μας, Best Young Chef και Best Young Sommelier.

Τα Restaurant 100 Awards διοργανώνει το “Hotel & Restaurant” της Boussias Communications, με χορηγό τη Unilever Food Solutions, χορηγό κατηγορίας Top 10 Streetfood την Delifrance, χορηγό ποτού το Johnnie Walker και υποστηρικτή την Scent+.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+