Λευκό ή Κόκκινο; Στις Γιορτές Επιλέξτε και τα Δύο!

Φέτος θα περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων οικογενειακά και το εορταστικό μας τραπέζι πρέπει να βγάζει περισσή ζεστασιά και να καλύπτει όλα τα γούστα. Για το λόγο αυτό το Κτήμα Semeli σας προτείνει δύο κρασιά που θα απολαύσουν όλοι! Μαντινεία και Νεμέα, αφού η γαλοπούλα, ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής της, ταιριάζει πολύ καλά και με λευκό αλλά και με κόκκινο κρασί.

Για παράδειγμα, μια παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση ή μία καπνιστή γαλοπούλα θα ταίριαζε αρμονικά μ’ ένα Αγιωργίτικο περασμένο από βαρέλι, όπως είναι το Semeli Nemea Reserve 2016, ενώ μία ψητή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με πορτοκάλι και γέμιση με μανιτάρια, σταφίδες, πορτοκάλι, μήλο και μυρωδικά, ταιριάζει απόλυτα μ’ ένα Μοσχοφίλερο όπως το Semeli Mantinia 2019.

SEMELI MANTINIA 2019

Οίνος Λευκός Ξηρός

Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία  

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Μαντινεία  

Παράγεται από Μοσχοφίλερο που καλλιεργείται στο Ζευγολατιό Μαντινείας σε υψόμετρο 650 μ. Ζυμώνεται αργά σε σταθερή θερμοκρασία 17-18°C. Ζωντανό, κιτρινοπράσινο χρώμα. Φίνα αρώματα λουλουδιών με άνθη λεμονιάς, εσπεριδοειδών και ρόδων, χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Στο στόμα πλούσιο και φρουτώδες με μακρά αρωματική επίγευση.

Σερβίρεται στους 8-11°­C.

SEMELI NEMEA RESERVE 2016

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Αγιωργίτικο από τη Νεμέα

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Μέτριας χρωματικής έντασης ρουμπινί με κερασί ανταύγειες. Η ένταση στη μύτη είναι τονισμένη με φρέσκα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων του δάσους, άγρια φράουλα και cranberry, αρώματα μπαχαρικών όπως κανέλα, γαρίφαλο, νότες βιολέτας και δρυός. Στο στόμα είναι ξηρό με ισορροπημένο αλκοόλ, υψηλή οξύτητα, οι τανίνες είναι υψηλές και λείες σε υφή, το σώμα είναι μέτριο προς γεμάτο με μακρά επίγευση.

Σερβίρεται στους 15°C σε ποτήρι Bordeaux.

Η αθηΝΕΑ, σε συνεργασία με το Κτήμα Semeli, προσφέρουν σε 10 τυχερούς ένα πακέτο 2 φιαλών (Semeli Mantinia 2019 και Semeli Nemea Reserve 2016). Λάβετε μέρος στην κλήρωση απαντώντας σωστά στις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κτήμα Semeli;
  2. Το Semeli Mantinia είναι Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στο email: aris@a8inea.com.

Διάρκεια Διαγωνισμού: 14-20 Δεκεμβρίου 2020

Κτήμα Semeli | Koύτσι Νεμέας, Νομός Κορινθίας | www.semeliestate.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+