“Σκέφτηκα ότι αυτό που είχα ανάγκη εγώ, θα το επιζητούσαν κι άλλες γυναίκες”

Είναι αλήθεια ότι σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής, οι γυναίκες δεν έχουν κατορθώσει να εξελιχθούν όσο θα ήθελαν και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν. Ο εργασιακός τομέας είναι ένας απ’ αυτούς.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα σήμερα, περισσότερο χειραφετημένη από ποτέ, ανεξάρτητη και αυτόνομη, είναι σε θέση να επωφεληθεί από έναν “μέντορα” να της δείξει το δρόμο της αλλαγής, να την εμπνεύσει στη δουλειά της, να τη βοηθήσει να εξελιχθεί και να πάρει αποφάσεις. Αυτό σκέφτηκε και η Στέλλα Κάσδαγλη, όταν δημιούργησε το δίκτυο mentoring για γυναίκες Women on Top.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτή;

Η ιδέα γεννήθηκε το 2010, όταν ήμουν έγκυος στη μεγάλη μου κόρη. Τότε ένιωθα ότι ήθελα να κάνω μια αλλαγή στη δουλειά μου και αναζητούσα ένα άτομο με εμπειρία στο χώρο, γνώστρια του εργασιακού αντικειμένου, να με καθοδηγήσει. Σκέφτηκα ότι αυτό που είχα ανάγκη εγώ, θα το επιζητούσαν κι άλλες γυναίκες. Έτσι δύο χρόνια αργότερα, η ιδέα του mentoring ωρίμασε περισσότερο και εκφράστηκε αρχικά μέσα από ένα Facebook group.

Τι είναι λοιπόν το “Women On Top”;

Είναι ένα δίκτυο ατόμων-μεντόρων που υποστηρίζει τη σύγχρονη γυναίκα να εξελιχθεί επαγγελματικά, να βρει τη λύση σε προβλήματα που την απασχολούν στον εργασιακό χώρο, ή και να αλλάξει τομέα εργασίας αν αυτό επιθυμεί.

Παράλληλα, το “Women On Top” προσφέρει σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης και ευκαιρίες δικτύωσης, έτσι ώστε να γίνει η δουλειά ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της γυναικείας καθημερινότητας.

Σκέφτηκα ότι αυτό που είχα ανάγκη εγώ, θα το επιζητούσαν κι άλλες γυναίκες. Έτσι δύο χρόνια αργότερα, η ιδέα του mentoring ωρίμασε περισσότερο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των mentors και πώς επιλέγετε την κατάλληλη για κάθε αίτηση/πρόταση υποστήριξης που λαμβάνετε;

Αρχικά, οι πρώτες mentors ήταν από το χώρο των media. Στη συνέχεια διευρύνθηκε εξαιρετικά το δίκτυο, με πολλά επιπλέον επαγγέλματα. Το ζητούμενο για εμάς είναι σίγουρα η εργασιακή εμπειρία της μέντορα και η εξειδίκευση στο αντικείμενό της, ώστε να λειτουργήσει ως καθοδηγήτρια στη “mentee” της, προσφέροντάς της την εμπειρία της. Ανάλογα λοιπον με την ηλικία, την εμπειρία και την προσωπικότητα του ατόμου που αιτείται το mentoring, επιλέγεται το κατάλληλο άτομο που θεωρούμε ικανό να την καθοδηγήσει και να την εμπνεύσει.

Οι γυναίκες που απευθύνονται στο δίκτυο, τι αλλαγές επιθυμούν να κάνουν στη ζωή τους;

Κάποιες απ’ αυτές επιθυμούν να αλλάξουν δουλειά, είτε επειδή θελουν να κάνουν κάτι δικό τους, είτε επειδή θέλουν καθοδήγηση στην επιλογή της κατάλληλης εργασίας γι’ αυτές. Συχνά δεχόμαστε αιτήσεις ατόμων που επιθυμούν να ακολουθήσουν το εργασιακό όνειρό τους στο εξωτερικό και αναζητούν υποστήριξη.

Το “Women On Top” έχει υποστηρίξει και άνεργες γυναίκες που αναζητούν καθοδήγηση για το ξεκίνημα της εργασιακής τους πορείας, αλλά και γυναίκες που θέλησαν να ακολουθήσουν σπάνια επαγγέλματα και δε γνώριζαν πώς να προχωρήσουν!

Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το Women On Top και να βρούμε τη mentor-ά μας;

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα, στην ηλεκτρονική μας σελίδα (www.womenontop.gr), ενώ μπορείτε να μας στείλετε mail ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας στο info@womenontop.gr!

Ευχαριστώ εξαιρετικά τη Στέλλα Κάσδαγλη, για την ωραία αυτή “γυναικεία” συζήτηση, που ξεκίνησε με ζεστό καφέ σε πολύ φιλικό κλίμα!

Αρθρογράφος

Φιλόλογος, εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αγαπά ιδιαίτερα τη συγγραφή -έχει ήδη εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της- αλλά και την εμπνευσμένη αρθρογραφία. Μέσα απ' τα όμορφα στοιχεία της καθημερινότητας, επιλέγει αυτά που αξίζει να "δει" κανείς με άλλο μάτι στην Αθήνα, και μας τα παρουσιάζει στη στήλη "Out (& About)".

Σχολιασμός

Σχολιασμός