Στηρίζοντας τους Ήρωες στην Πρώτη Γραμμή της Μάχης με τον Κορωνοϊό

Τους τελευταίους μήνες, ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζει έναν κοινό και αόρατο εχθρό. Στη χώρα μας, η συλλογική προσπάθεια και οι ατομικές θυσίες, αργά αλλά σταθερά, φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς, παρά το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και τη διαταραχή στον τρόπο ζωής μας και στην οικονομική δραστηριότητα.

Η λήψη αυστηρών μέτρων από την πολιτεία αναμφίβολα σχετίζεται με το χαμηλό αριθμό απωλειών ή βαριά ασθενών, όμως καταλυτικός έχει υπάρξει και ο ρόλος των ανθρώπων εκείνων που καθημερινά, με κίνδυνο της υγείας τους, μακριά από τις οικογένειές τους και την ασφάλεια του σπιτιού τους, κάνουν το παν ώστε οι νοσούντες να λάβουν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη. Σε αυτή την προσπάθεια, τόσο η πολιτεία όσο και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, έτσι ώστε το σύστημα υγείας μας να αντέξει την πίεση της πανδημίας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη χώρα μας, είτε εργάζεται στα νοσοκομεία αναφοράς, είτε στα υπόλοιπα νοσοκομεία ή και στο πιο μικρό κέντρο υγείας, αποδεικνύει καθημερινά την επιστημονική επάρκειά του, την αίσθηση καθήκοντος και τον ανθρωπισμό του, και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση. Είναι οι ήρωες στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό.

Ίσως γι’ αυτό, ξανά και ξανά από την αρχή αυτής της κρίσης, οι πολίτες της χώρας μας βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούν με συγκίνηση τη μεγαλειώδη προσπάθεια εκείνων που αντί να “μείνουν σπίτι”, είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται με αυτοθυσία, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, περιθάλποντας και φροντίζοντας τους ασθενείς.

Μια κίνηση απλή, αλλά με βαθύ συμβολισμό. Ένα ευχαριστώ προς στους ανθρώπους που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” μιας συντονισμένης εθνικής προσπάθειας

Στην καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθειά τους, με δεδομένη την παγκόσμια έκτακτη ανάγκη που βιώνουμε, το να είναι σε θέση γιατροί και νοσηλευτές να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με ασφάλεια και σχετική άνεση έχει τεράστια σημασία, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, που κουβαλούν ένα επιπρόσθετο άγχος σε σχέση με όλους εμάς όλες αυτές τις μέρες.

Ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, πολλές ελληνικές εταιρείες βρίσκουν τρόπους να στέκονται δίπλα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, υποστηρίζοντάς τους μέσα από σημαντικές δωρεές, τη διάθεση προϊόντων, προστατευτικού ή άλλου εξοπλισμού, αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης. Ανάμεσά τους η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas, που από την αρχή αυτής της κρίσης διαθέτουν δωρεάν τα προϊόντα τους σε Νοσοκομεία Αναφοράς σε όλη την Ελλάδα, σε Εθνικά Κέντρα Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μέχρι σήμερα, οι εταιρείες έχουν διαθέσει περισσότερα από 450.000 προϊόντα σε 15 Νοσοκομεία Αναφοράς και αποκλειστικής νοσηλείας σε όλη την Ελλάδα, σε Εθνικά Κέντρα Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ανά την Ελλάδα, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε κοινωνικά παντοπωλεία και σε εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων και δεσμεύονται να συνεχίσουν να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες τους για όσο χρειαστεί. Μια κίνηση απλή, αλλά με βαθύ συμβολισμό. Ένα ευχαριστώ προς στους ανθρώπους που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” μιας συντονισμένης εθνικής προσπάθειας.

Σε στιγμές όπως αυτές που ζούμε, βοηθάει να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μπορούμε, ακόμα, να κάνουμε και να στρέφουμε την προσοχή μας προς κάτι κοινό, που μας δίνει δύναμη και σκοπό. Για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, η υγεία και δύναμη της επιχείρησης συνδέεται άρρηκτα με την υγεία και τη δύναμη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η στήριξη των ανθρώπων που συνεισφέρουν τα μέγιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή είναι ένα μικρό μέρος μονάχα του τεράστιου ευχαριστώ που τους χρωστάμε. Η κρίση αυτή μας δείχνει πόσο ευάλωτοι είμαστε σε κινδύνους που δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν. Όσο πιο γεροί είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, τόσο πιο εύκολα θα τους διαχειριστούμε.

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους ήρωες που αγωνίζονται αυτές τις ημέρες για να είμαστε εμείς ασφαλείς.

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους ήρωες που αγωνίζονται αυτές τις ημέρες για να είμαστε εμείς ασφαλείς.Γι’ αυτό #oloimazi οι άνθρωποι της Coca-Cola Τρία Έψιλον συγκεντρώσαμε για αυτούς πολλά περισσότερα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας!

Gepostet von Coca-Cola 3E am Mittwoch, 15. April 2020

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+