Συμβουλές για Δρομείς, Αντλώντας Έμπνευση Από τον Stephen Hawking

Με αφορμή τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας (21, 5 και 3 χιλιόμετρα) που διεξάγεται για έβδομη χρονιά αυτή την Κυριακή 18 Μαρτίου, μια σειρά από συμβουλές για δρομείς, αντλώντας έμπνευση από τη ζωή και τα λόγια του Stephen Hawking. Ο μεγάλος αστροφυσικός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 76 ετών, θα μείνει στην ιστορία τόσο για το μυαλό του, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την ατυχία που είχε να πέσει θύμα μιας ανίατης ασθένειας που τον καθήλωσε από τα 21 του σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

“Να θυμάσαι να κοιτάς προς τα αστέρια και όχι προς τα πόδια σου.”
Στο τρέξιμο είναι πάνω από σημαντικό αυτό. Σου δίνει άλλον αέρα. Κρατάει την ψυχολογία σου ψηλά. Το βλέμμα μπροστά, στο βάθος του ορίζοντα. Στις ευκαιρίες που έρχονται και στον τερματισμό. Ποτέ κάτω.
“Να προσπαθείς να συνδέσεις αυτά που βλέπεις και να αναρωτιέσαι τι τα κάνει να υπάρχουν”.
Όλος αυτός ο κόσμος δίπλα σου, ξεκίνησε όπως εσύ. Μια μέρα έβαλε τα αθλητικά του, βρήκε μια αφορμή, μια παρέα και μπήκε στο τρέξιμο. Ο κάθε αγώνας υπάρχει γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί που συμμετέχουν. Η παρουσία σου είναι πολύτιμη και για σένα και για τους άλλους. Όπως και για τους νικητές – αν δεν υπήρχαν όλοι οι υπόλοιποι, δε θα είχε νόημα η πρωτιά τους.
“Να είσαι περίεργος. Και, όσο δύσκολη κι αν δείχνει η ζωή, να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και να επιτύχεις σ’ αυτό. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μην τα παρατάς”.
Ξεκινώ απ’ το τελευταίο. Όπως κι αν έχει, ό,τι κι αν γίνει, θα τερματίσεις. Θα μου πεις, σιγά τα 3 ή τα 5 χιλιόμετρα – το έχω ξανακάνει. Σωστά. Αλλά τώρα θέλεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Και θα το κάνεις.

Δύσκολη είναι η άσκηση, δύσκολη η προσπάθεια, δύσκολη και η καθημερινότητα. Όλα δύσκολα είναι, αλλά χωρίς δυσκολίες δεν θα χαρείς τίποτα. Ήδη έχεις εικόνα για το πόσο καλό σου κάνει η προσπάθεια και η επιμονή. Πόσο καλό κάνει σε σένα σωματικά και ψυχολογικά η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης. Γιατί είναι κάτι που φαίνεται και σε σένα και στους άλλους.

Η περιέργεια είναι το κίνητρο για να ξεκινήσεις. Με την απορία και το ερώτημα τι μπορεί να συμβεί αν ξεκινήσω να τρέχω, πώς θα είναι η ζωή μου, πόσο θα με ωφελήσει, πόσο θα αλλάξει το σώμα μου. Τώρα, μετά το διάστημα αυτό που ασχολείσαι, ξέρεις. Το μέλλον σου θα είναι πάντα συνυφασμένο με το τρέξιμο. Ό,τι κι αν γίνει, έχεις αναγνωρίσει τα οφέλη. Γιατί το πιο σημαντικό σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι να γνωρίζεις απλά, αλλά να αναγνωρίζεις.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+