Συνέδριο «ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances & Challenges»

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBDR) το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges 2022» στις 24-25 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας συνέδριο, το οποίο θα ασχοληθεί με ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή των κριτηρίων ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση) άμεσου ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, τις εταιρείες, τους θεσμικούς επενδυτές, τις ρυθμιστικές αρχές, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους επόπτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από αναγνωρισμένους οργανισμούς και πανεπιστήμια θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ESG και θα συζητήσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των πρακτικών ESG προτείνοντας λύσεις.

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι (οι ώρες σε τοπική ώρα Ελλάδος):

1η ημέρα

  • ENOTHTA I, 24 Μαΐου | 16:10-17:45 | Μετασχηματισμός Εταιρειών σύμφωνα με κριτήρια ESG
  • ENOTHTA II, 24 Μαΐου | 17:45-18:50 | O Ρόλος των Διαμορφωτών Πολιτικής και οι Προκλήσεις για τους Θεσμικούς Επενδυτές (συζήτηση στρογγυλής τραπέζης)

2η ημέρα

  • ENOTHTA III, 25 Μαΐου | 16:00-17:30 | Tράπεζες – Κλίμα και Εταιρείες – Greenwashing
  • ENOTHTA IIIΙ, 25 Μαΐου | 17:30-18:20 | Βιώσιμη Τραπεζική, Εταιρικές Στρατηγικές για τα Κριτήρια ESG και Θεσμικοί Επενδυτές (συζήτηση στρογγυλής τραπέζης)

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: Grant Thornton, Τράπεζα Πειραιώς, Prodea Investments (Gold Sponsors), Εθνική Τράπεζα (Silver Sponsor) και Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (Affiliate Organization). Χορηγοί επικοινωνίας: αθηΝΕΑ, Euro2day.gr, FinancePro, Οικονομική Επιθεώρηση/Greek Business File, Nextdeal.gr και Savvy Investor.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στο https://iffr.gr/esg/may-2022/

Λίγα λόγια για το Institute of Finance and Financial Regulation

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) είναι ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο υπό την αιγίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συνδέει τη γνώση και τις τεχνικές που προκύπτουν από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας με τις ανάγκες των επαγγελματιών και των οργανισμών (access-connect-share).

Αυτό το επιτυγχάνει με τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων, που συνεισφέρουν στον δημόσιο διάλογο (think tank forum), με την εκπαίδευση στελεχών (executive training) και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. To ινστιτούτο ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, σε θέματα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων, διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, ESG, τραπεζικής, τραπεζικού δικαίου και θεσμικού πλαισίου χρηματαγορών.

Η ομάδα (fellows) του Ινστιτούτου απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες από κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς. Περισσότερες πληροφορίες για το IFFR μπορείτε να δείτε στο www.iffr.gr Επικοινωνία: events@iffr.gr

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Delphi Economic Forum: Μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία

Delphi Economic Forum: Ηγεσία την Εποχή της Τεχνολογίας

Έρευνα PeopleCert: Δυσαρεστημένο το 60% των Εργαζομένων, προς Παραίτηση το 25%

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+