Tα ΒορΟινά των Χριστουγέννων, τα ΒορΟινά της Αγάπης

Χριστουγεννιάτικα δένδρα, πολύχρωμα στολίδια, λαμπιόνια, μουσική, κεράσματα και τα καλύτερα κρασιά από τα κορυφαία οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας. 

Η εικόνα από τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων», μαζί με τα λαμπερά χαμόγελα των παρευρισκόμενων, επισκεπτών και οινοποιών, πλέκουν τον ιστό μιας εκδήλωσης ποιότητας, χαράς και κυρίως ανθρωπιάς, εφόσον όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου θα προσφερθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου. 

Η εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστεί το επώνυμο ποιοτικό ελληνικό κρασί πραγματοποιείται τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, 18:00-22:00, στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη. 

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» αποτελούν μια εορταστική χριστουγεννιάτικη έμπνευση των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσει εξαίρετα κρασιά από τα κελάρια τους, παλιές σοδειές, οίνους σε μεγάλα μεγέθη φιαλών, πειραματικές, ακυκλοφόρητες ή ιδιαίτερα περιορισμένης κυκλοφορίας ετικέτες, ακόμη και κάποιες που δεν διατίθενται στην αγορά. 

Στόχος είναι το κοινό, καταναλωτές και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου, να γνωρίσει, να γευτεί, να απολαύσει και κυρίως να κατανοήσει τον οινικό πλούτο μερικών από τα πλέον κορυφαία οινοποιεία της χώρας, όπως εξελίσσεται η αμπελουργία και η οινοποιία στο σήμερα. 

Ένας αφρώδης ερυθρός οίνος από Βλάχικο, ένα ροζέ από Syrah και Aglianico, ένα Ασύρτικο όψιμου τρύγου, Ξινόμαυρα από διαφορετικά αμπελοτεμάχια, μια πειραματική Μαυροδάφνη αποτελούν μόνο την αρχή της γνωριμίας με αυτόν τον πλούτο. 

Και επιπλέον, μικρές κάθετες γευσιγνωσίες, ετικέτες που διατίθενται μόνο στα οινοποιεία, one off αποκαλύψεις, ενδιαφέροντα αποστάγματα και πολλά, πάρα πολλά ακόμη στα τραπέζια και στις φιάλες της εκδήλωσης. 

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» πραγματοποιούνται από το 2016, πάντα με το ίδιο αυθεντικό και πρωτοποριακό δικό τους στιλ, των εξαίρετων, ιδιαίτερων και ακριβών κρασιών, καθώς και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, και πάντα στο πνεύμα της αγάπης των ημερών. 

Τα έσοδα, όπως συνηθίζεται κάθε φορά από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προσφέρονται σε ίδρυμα φροντίδας παιδιών. Για φέτος, το Δ.Σ. της ένωσης Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος έχει αποφασίσει το χρηματικό ποσό που θα συλλεχθεί από τα εισιτήρια των επισκεπτών να δοθεί εξ ολοκλήρου στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάτης σε αυτήν την κίνηση προσφοράς και αγάπης, το ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, που φιλοξενεί την εκδήλωση στους πανέμορφα στολισμένους για τα Χριστούγεννα χώρους του, με θέα τη μαγική Πλατεία Αριστοτέλους. 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 | 18:00-22:00 | Ξενοδοχείο Electra Palace | Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη | Εισιτήριο: 15 ευρώ 

Επικοινωνία: Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια Marketing & ΕπικοινωνίαςΟινοποιοί Βορείου Ελλάδος | Τηλ. 2310 281617,  697 8890520, pr@winemakersofnorthgreece.gr 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+