Tenorman | Ένας Τέχνο-Υπερήρωας Μιλάει στην αθηΝΕΑ

Κυρίες και κύριοι, ο ξεχωριστός κύριος Tenorman! Ο, κατά κόσμον, Γιώργος Τζιουβάρας, τραγουδιστής, performer, συνθέτης, συγγραφέας και πιανίστας. Διπλωματούχος Μονωδίας και Μελοδραματικής του ΚΩΘ, με συμμετοχές από μικρή ηλικία σε πολλές όπερες αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει εμφανιστεί συνολικά σε πάνω από 1.200 παραστάσεις σε 22 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, μεταξύ των οποίων φημισμένα διεθνή φεστιβάλ.

Αυθεντικός, πνευματώδης, ετοιμόλογος. Όλα αυτά ήταν ένας καλός λόγος για να συνομιλήσουμε μαζί του. Ας δούμε τι μας είπε για το Pirée, του οποίου έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση, τον έρωτα και τις δικές του πάραστασεις!

Πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό σου όνομα; Είναι σαν ένας ήρωας κόμικ που δύναμή του για να «νικήσει το καλό» έχει τη μουσική; Τις τέχνες;

Ακριβώς. Προέκυψε από την ιδιότητα του τενόρου και τον Σούπερμαν, που είναι ο αγαπημένος μου υπερήρωας. Tenorman, ο ήρωας που μπορεί να σώσει τον κόσμο με την τέχνη του, τη φωνή και με το χιούμορ του.

Έχεις αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Pirée. Το πρόγραμμα βλέπω ότι είναι ιδιαίτερο και ενδιαφέρον. Με ποια λογική το «έχτισες»;

Κάθε χώρος έχει τις χαρακτηριστικές ιδιότητές του, το Pirée έχει τη δική του ξεχωριστή λογική, σε μια πιο καμπαρέ θεατρική φόρμα που είναι κοντά στο κοινό, όχι απόμακρα. Θα έχει και εκθέσεις παράλληλα με τις εκδηλώσεις.

tenorman

Ασχολείσαι με διαφορετικά πράγματα, πάντα με πολιτιστικό πρόσημο. Γράφεις, τραγουδάς και πολλά άλλα. Μπορεί ένας καλλιτέχνης να κατακερματίζεται χωρίς να χάνει την ταυτότητά του; Σκέφτομαι αν, τελικά, έτσι ακριβώς έχεις χτίσει μια ξεχωριστή πολύπλευρη ταυτότητα που «υπηρετείς» με ωραίο τρόπο.

Οφείλουμε να εξελισσόμαστε ή όχι; Δεν ξέρω ακριβώς την απάντηση, όμως συνήθως κάνω αυτό που μου βγαίνει για να είμαι όσο γίνεται ευτυχισμένος, και αυτό σημαίνει ότι ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος του κατακερματισμού. Μου αρέσουν πολλά πράγματα, τελευταία προσπαθώ να τα βάζω όλα μαζί σε μία παράσταση και να λέω ότι δημιουργώ κάτι καινούργιο. Πάλι δεν είναι ανάγκη φυσικά να προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύπτουμε νέα είδη, αλλά τελικά, εσύ το είπες πολύ καλύτερα από μένα: έχω χτίσει μια ξεχωριστή πολύπλευρη ταυτότητα.

Έγραψες το «Χαρούκι: Μαρμελάδα από Χιονισμένα Ρόδα». Πόσο σημαντική είναι η μαρμελάδα στον έρωτα; Προσωπικά θεωρώ ότι είναι! Πέρα από την πλάκα, να πούμε, βέβαια, ότι ο έρωτας είναι το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο.

Η συγκεκριμένη μαρμελάδα ήταν πολύ σημαντική σίγουρα, οι ήρωές μου την απόλαυσαν όπως κι εγώ σε όλο το ταξίδι συγγραφής αυτού του βιβλίου. Ελπίζω να το διαβάσεις και να μου πεις πώς σου φαίνεται!

Θα ήθελα να μας πεις για το δικό σου σόου, το Μεσιέ 42, αλλά και για το Murder Mystery Dinner.

Το Μεσιέ 42 αφορά το ταξίδι ενός τύπου στη ζωή, ψάχνοντας το νόημα της ζωής, ή μάλλον την απάντηση σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ένα κωμικό, φιλοσοφικό παραλήρημα, με πολλά είδη μουσικής να ακούγονται και με πολλή διάδραση.

Tenorman, καλή επιτυχία να σου ευχηθώ!

Ευχαριστώ για τη συνέντευξη!

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Μουσικές Παραστάσεις και Live στην Αθήνα

«Όταν το Βιολί Βασιλιάς» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Μουσικές στο Orient Express Παρίσι-Κωνσταντινούπολη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+