Τίνα Μαρτίνη: Το Υψηλό Επίπεδο Ασφάλειας Αποτελεί για Εμάς Προτεραιότητα

Όταν προ μηνών σας ζητήσαμε να μας στείλετε τις ερωτήσεις που θα θέλατε εσείς να θέσετε στους υποψήφιους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, η ανταπόκρισή σας υπήρξε εντυπωσιακή. Με την ενεργή συμμετοχή σας στη διαδικασία αυτή μας δείξατε ότι συχνά είναι τα μικρά και καθημερινά ζητήματα που μας απασχολούν – κι ας μένουν κάποιες φορές στο περιθώριο του δημόσιου λόγου. Από τα ερωτήματα λοιπόν που μας στείλατε, φτιάξαμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο υποβάλαμε και συνεχίζουμε να υποβάλουμε σε υποψήφιους από ολόκληρη την Ελλάδα, που προέρχονται από ένα ευρύ ιδεολογικό και πολιτικό φάσμα. Καλέσαμε καθέναν να διαλέξει τουλάχιστον 5 από αυτές που θεωρεί πιο κρίσιμες ή σχετικές με τις δικές του προτεραιότητες.

H Σταματία (Τίνα) Μαρτίνη  γεννήθηκε και ζει  στο Μαρούσι. Εργάζεται στη Διεύθυνση Αερολιμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με παράλληλη δραστηριότητα στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας ως Εκπαιδεύτρια Αεροπορικής Ασφάλειας και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ως Εκπαιδεύτρια Στατιστικής. Είναι πτυχιούχος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στην Εφαρμοσμένη Στατιστική του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας;

Έχοντας υπηρετήσει ως υπεύθυνη ασφάλειας και εκπαιδεύτρια ασφάλειας σε αεροδρόμια, όπου οι απαιτήσεις θωράκισης από έκνομες ενέργειες είναι ιδιαίτερα υψηλές, έμαθα να λειτουργώ με εγρήγορση, ευαισθητοποίηση και αυξημένο αίσθημα ευθύνης αναφορικά με την πρόληψη της εγκληματικότητας. Όταν υπονομεύεται το αίσθημα ασφάλειας, ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, αφού είναι δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες. Οι Μαρουσιώτες θέλουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στην πόλη μας, κάτι που σήμερα δυστυχώς δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα σε κάποιες γειτονιές εκτός κέντρου. Αυτό θα αλλάξει, καθώς το υψηλό επίπεδο ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για τον Γιώργο Καραμέρο και το #ΕνωμένοΜαρούσι.

Στο πρόγραμμα μας περί “Αστικής Ασφάλειας” περιγράφονται συγκεκριμένες δράσεις, όπως:
• ο φωτισμός σε κάθε γωνιά της πόλης,
• η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και η επιτήρηση συγκεκριμένων ανοικτών δημόσιων χώρων (σχολείων, πάρκων, παιδικών χαρών),
• η βελτίωση του πλαισίου συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία και
• η εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης για έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιάς.
Με στοχευμένα μέτρα πρόληψης και συστήματα διαχείρισης κινδύνων αποσκοπούμε στον μετριασμό της εγκληματικότητας σε επίπεδα τέτοια, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, ακόμα και στους πολίτες που κινούνται στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της πόλης.

Πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να φτιάχνουμε αμέσως ό,τι χαλάει (φώτα, παγκάκια, παιδικές χαρές κ.λπ.);

Μέχρι σήμερα έχουμε δει αρκετές παρεμβάσεις που αντί να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, επιβαρύνουν τους πολίτες με “ανταποδοτικά” τέλη που καταλήγουν σε έργα ή αγορές χωρίς ανταποδοτικότητα.
Δεν καλούμαστε να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά να εκμεταλλευτούμε σωστά τα σύγχρονα εργαλεία ηλεκτρονικής παρακολούθησης οδοφωτισμού για αντικατάσταση λαμπτήρων, καθώς και ηλεκτρονικές εφαρμογές στη διάθεση των πολιτών για την εύκολη και άμεση ενημέρωση των δημοτικών υπηρεσιών 24/7 για προβλήματα, κακοτεχνίες και ελλείψεις.
Η αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την εξυπηρέτηση του δημότη, θα είναι αποδοτική, όταν και μόνο όταν επιλεγούν τα κατάλληλα συστήματα και προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες ανάγκες της πόλης μας. Βλέπουμε μόνο “έξυπνες” και “προσαρμοσμένες” λύσεις με την καλύτερη δυνατή σχέση απόδοσης-τιμής (value-for-money).

Με τι μέτρα σκοπεύετε να κάνετε τις πόλεις πιο πράσινες και τις πλατείες και τις διαδρομές περιπάτου πιο φιλικές στους πεζούς, βελτιώνοντας παράλληλα το μικροκλίμα της πόλης;

Ο Γιώργος Καραμέρος, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος. Στο πρόγραμμά μας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις προτάσεις τόσο του ιδίου και μελών του συνδυασμού #ΕνωμένοΜαρούσι, όσο και ενεργών πολιτών και συλλόγων, προβλέπουμε την υλοποίηση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με προτεραιότητα τον άνθρωπο και με σεβασμό στη φύση.

Αφενός, καταγράφουμε τις βασικές ανάγκες πολιτών, χρήσεων γης και κυκλοφοριακών αναγκών για να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο μετακινήσεων που θα προάγει το περπάτημα, τη δημόσια συγκοινωνία, την κοινή χρήση αυτοκινήτου (car-pooling) και το ποδήλατο. Αφετέρου, ενισχύουμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών με δράσεις όπως: εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε σχολεία, ενημερωτικές αφίσες στα δημοτικά λεωφορεία, ενημερωτικά σποτ σε διαδικτυακούς τόπους και ενίσχυση της συμμετοχής των περιβαλλοντικών συλλόγων.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε:
• τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής, σε παραμελημένα δημοτικά οικόπεδα, έκτασης 19.000 m2, με διεκδίκηση χώρου πρασίνου για απόδοση στο κοινό (Αρτέμιδος και Άλσους) και σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για το άλσος Παραδείσου και χρήση μέρος αυτού ως πάρκου σκύλων και ζώων συντροφιάς,
• την προστασία του πρασίνου που υπάρχει σήμερα στην πόλη, αλλά και νέες δενδροφυτεύσεις και
• τη διευθέτηση των Ρεμάτων Αμαρουσίου και τη μετατροπή τους σε πράσινους άξονες, με παράλληλη προστασία των περιοχών κατοικίας από τις πλημμύρες.

Τελικός στόχος είναι μια βασική πράσινη διαδρομή του ρέματος Αμαρουσίου που θα ενοποιήσει τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου σε ένα ενιαίο δίκτυο. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθώ σε μια δήλωση, αναφορικά με το κέντρο της πόλης μας, που μου έδωσε χαρά και ανακούφιση: Είναι η δέσμευση του Γιώργου Καραμέρου για αισθητική αποκατάσταση της πλατείας ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με την άμεση αποκαθήλωση του πολυσυζητημένου τσιμεντένιου τείχους. Το κέντρο της πόλης μας αφορά όλους. Θέλουμε μια ανοιχτή πλατεία Ευτέρπης, με ελεύθερη θέα και πρόσβαση στην πόλη και στο πράσινο!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+