Το 2ο Restaurant Management Conference Έρχεται στις 21 Φεβρουαρίου

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, κορυφαίοι σεφ και πρωτοπόροι της εστίασης θα παρουσιάσουν στο Restaurant Management Conference, μέσα από επιτυχημένα case studies –live on your screen–, τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στην εστίαση, τις νέες τάσεις, αλλά και τι περιλαμβάνει η κουζίνα του μέλλοντος.

Έπειτα από μια απαιτητική περίοδο για τον κόσμο των εστιατορίων, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες της εστίασης και της φιλοξενίας, σεφ και πρωτοπόροι του κλάδου παρουσιάζουν πώς διαμορφώνεται η αγορά και η συμπεριφορά των πελατών, μιλούν για τις νέες πρακτικές και τις απροσδόκητες τάσεις που θα δούμε να αναδύονται, αλλά και για τις βιώσιμες πρακτικές και την κλιματική κρίση που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τρεφόμαστε.

Line-Up Κορυφαίων Ομιλητών

Ανάμεσα στο line-up των κορυφαίων ομιλητών, που θα δώσουν τις απαντήσεις ζωντανά στην ψηφιακή σκηνή του συνεδρίου, βρίσκονται:

Ο Charles Spence, professor of Experimental Psychology στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με την ομιλία: «Γαστροφυσική: Η νέα επιστήμη της γεύσης και τι σημαίνει για τον τομέα της φιλοξενίας/εστιατορίων», και ο dr Johnny Drain, συνεργάτης στο δανέζικο Noma, που θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για το μέλλον του φαγητού, για τις νέες τάσεις, τα pop-up και την αποδοτική ανάπτυξη των μενού.

Ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος (Basegrill – Τραβόλτα – Cookoovaya – Franco Manca) θα αναφερθούν στις «Στρατηγικές ανάπτυξης και την προστιθέμενη αξία της τοπικής παραγωγής, με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία για τον καταναλωτή».

Ακόμη, η Ελληνίδα σεφ που διαπρέπει στο Λονδίνο Μαριάννα Λειβαδιτάκη θα μιλήσει για τη «Μείωση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για αλλαγές στο μενού, χορτοφαγικό μενού και συνειδητή κατανάλωση κρέατος», ο Μαρίνος Σουράνης (Μαραθιά – Τήνος) για την «Τοπική γαστρονομία, κυκλική οικονομία, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, παράδοση, καινοτομία», και ο Γιώργος Σαμοΐλης (Cantina – Σίφνος) για «Ζero waste πρακτικές, τη βιωσιμότητα της πρώτης ύλης και το παράδειγμα της κυκλικής οικονομίας σε ένα εστιατόριο».

Η Κουζίνα του Μέλλοντος

Στην ενότητα για την κουζίνα του μέλλοντος η Εlzelinde van Doleweerd (Upprinting Food) θα αναφερθεί στα εργαλεία που έχουν οι σεφ –μέσω τεχνικών ζύμωσης– για να δημιουργούν ενδιαφέρουσες γευστικές εμπειρίες υιοθετώντας βιώσιμη στάση απέναντι στα απόβλητα τροφίμων των εστιατορίων, ενώ ο Ricardo Montes de Οca από την Μπαρτσελόνα θα αναπτύξει τις πρωτοποριακές εξελίξεις στην κατασκευή 3D εκτυπωτών για τρόφιμα.

Αναφορικά με τις τάσεις στο αλκοόλ, ο κορυφαίος bar consultant Άρης Χατζηαντωνίου θα αναφερθεί σε μοντέλα κουζίνας και στις λίστες των cocktails τους και ο βραβευμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης στη «Δημιουργία της κατάλληλης wine list: concept, target group, τοπικότητα, τάσεις και κοστολόγηση».

Marketing και Κουζίνα

Στην ενότητα Marketing θα δούμε πώς καλλιεργείται η φήμη, η ταυτότητα και οι σχέσεις με τους πελάτες, για τα οποία θα μιλήσουν ο χαρισματικός δρ Κωνσταντίνος Παντίδος (ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων Brand Aviators) και η Γιώτα Χουλιαρά, founder και managing director της CONCEPT Communication Strategies.

Η αθηΝΕΑ είναι υπερήφανη χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+