Το Balkans Beyond Borders Επιστρέφει στο Τριανόν

Το 12ο ΒΒΒ Short Film Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα το διάστημα 28-31 Οκτωβρίου, έρχεται στην Αθήνα για την αθηναϊκή του έκδοση, με ένα πλούσιο πρόγραμμα βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους και παράλληλων δράσεων.

Με θέμα “Skin to (Screen to) Skin”, ο οργανισμός Balkans Beyond Borders φέρνει στον κινηματογράφο Τριανόν από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου το επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα μαζί με πλήθος παράλληλων δράσεων και έξτρα προβολών.

Ο πολυθεματικός χαρακτήρας του συνδιαλέγεται ανάμεσα στον κινηματογράφο, τις παραστατικές τέχνες, τις δράσεις ανοιχτού διαλόγου και τα επιμορφωτικά εργαστήρια που στόχο έχουν να αναλύσουν το αποτύπωμα της πανδημίας μέσα από την επαναπροσέγγιση της επαφής το ατόμου με τον εαυτό του, την πόλη και τους άλλους, τον ρόλο του φύλου στον εργασιακό τομέα και την ουσιαστική ένταξη των συμπεριληπτικών τεχνών για μια πιο ισότιμη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία.

Αναλυτικά οι δράσεις του φεστιβάλ (οι ακριβείς ώρες και ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα):

Προβολές:

Προβολή Διαγωνιστικού Προγράμματος Ταινιών: πρόγραμμα 33 ταινιών μικρού μήκους βαλκανικών παραγωγών και συμπαραγωγών από νέους κινηματογραφιστές που κάλυψαν τη θεματική «Skin to (Screen to) Skin” αγγίζοντάς την από διάφορες πτυχές.

ΒΒΒ&Co: Προβολή ταινιών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πρίστινα.

Παράλληλες Δράσεις:

ΒΒΒ&Co – Προβολή /Ανοιχτή Συζήτηση με καλεσμένες μέντορες: “Η γυναίκα στον εργασιακό χώρο” – Powered by Women on Top.

Ημερίδα και εργαστήριο κίνησης και αυτοσχεδιασμού: Η διαλεκτική σχέση ανθρωπίνου σώματος και αστικού τοπίου μετά την πανδημία: παραστατικές τέχνες – αφηγηματικός λόγος – κινηματογραφικές εικόνες.

Δράσεις ευαισθητοποίησης

• Labyrinth of Senses: Εργαστήριο εξοικείωσης με την αναπηρία μέσα από βιωματικούς σταθμούς δραστηριοτήτων – Powered by KINITRO.

• Εργαστήριο ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα που αφορούν την αναπηρία και τις συναντήσεις σωμάτων με διαφορετικά λειτουργικά γνωρίσματα – Powered by DAGIPOLI.

• Χορευτική performance με άτομα με κινητική βλάβη και μη – Powered by DAGIPOLI.

Μουσική

Μουσικές βραδιές με βαλκανικά ακούσματα.

Το πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα του φεστιβάλ ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το κοινό, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την πολιτισμική κληρονομιά, καθώς και τον σύγχρονο κινηματογραφικό πλούτο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με την αθηναϊκή του έκδοση, ο στόχος για το κινούμενο Balkans Beyond Borders Short Film Festival είναι να έρχεται κάθε χρόνο στη βάση του την Αθήνα και να προωθεί το βαλκανικό πολιτισμό. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ακριβείς ώρες προβολών και δράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα, στο Facebook και στη σελίδα του ΒΒΒ στο Instagram (Balkans Beyond Borders). Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@balkansbeyondborders.eu

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+