Το Έργο της Μαρίας Μαυρικάκη «Εξαρτάται» πάει Θέατρο

Μiα ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση από τις ουσίες. Τέσσερα πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Άκη, που από μικρός υπέκυψε σε εθισμούς και εξαρτήσεις, του μιλούν ξετυλίγοντας το νοιάξιμό τους. Η αδερφή του, ο επιστήθιος φίλος του, η σύντροφός του και ο φίλος του από τον στρατό, ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να τον συνεφέρει, να τον βοηθήσει, να τον σώσει.

«Γιατί, βρε Άκη; Δεν ήμασταν παιδιά εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα. Δεν είχαμε κανένα από όσα θεωρούνται στερεότυπα στο οικογενειακό περιβάλλον των εξαρτημένων. Συνηθισμένοι άνθρωποι οι γονείς μας», του λέει η Ρία, η αδερφή του που βιώνει τη συνεξάρτηση.

«Εξαρτάται» -Θεατρική Σκηνή

«Όλα γύρναγαν γύρω από σένα και όσο σου δίναμε τόσο ζητούσες». Οι ζωές όλων στον περίγυρο του χρήστη επηρεάζονται.

Η αγάπη επιμένει, τα όρια ατονούν, η ελπίδα και η απόγνωση εναλλάσσονται όσο η εξάρτηση συνεχίζεται. Ποια μπορεί να είναι η κατάληξη;

Το έργο της Μαρίας Μαυρικάκη «Εξαρτάται» παρουσιάζεται από τη Θεατρική Σκηνή στο ομώνυμο θέατρό της (Νάξου 84, Πλατεία Κολιάτσου), μέχρι τις 21/2.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου | Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης | Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη | Μουσική: Πιέρρος Παπαδάκος

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Στη Σκιά του «Βασιλιά Ληρ»

«The Doctor» | Οι Λέξεις Αποκτούν Σκηνική Οντότητα

«Όλοι Εδώ. 50 Χρόνια Δημοκρατία» | Μια Έκθεση Μνήμης

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+