Το Νέο Σπίτι της αθηΝΕΑς

Όταν πριν κάποια χρόνια ξεκινήσαμε την αθηΝΕΑ, η εποχή δεν θα έλεγε κανείς ότι ήταν καλή. Εν μέσω κρίσης, με τα media σε ολόκληρο τον πλανήτη να βρίσκονται σε διαδικασία αναβρασμού και μετάβασης σε κάτι νέο και άγνωστο, και χωρίς να έχουμε οι περισσότεροι προηγούμενη σχέση με τη δημοσιογραφία, βαλθήκαμε να φτιάξουμε ένα μέσο ενημέρωσης διαφορετικό, με “αιχμή του δόρατος” το ηλεκτρονικό newsletter που λαμβάνετε στο inbox σας.

Ομολογώ ότι κοιτώντας πίσω, μάλλον άγνοια κινδύνου θα χαρακτήριζε μεγάλο μέρος της προσπάθειάς μας. Είναι η άγνοια κινδύνου που είναι όμως απαραίτητο συστατικό σε κάθε τι νέο και τολμηρό.

Το όραμα της αθηΝΕΑς τότε και τώρα; Να αποτελέσει ένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης με τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Να απευθυνθούμε σε μια νέα “γενιά” Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, καλλιεργημένη και απαιτητική, που θέλει να έχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα – μια “γενιά” που δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Κι αν βάζω εισαγωγικά στη λέξη γενιά, είναι γιατί στην περίπτωση αυτή, την εννοούμε σε όρους προσέγγισης παρά σε όρους ηλικίας.

Με επιμονή και υπομονή χτίσαμε ένα κοινό αναγνωστών -εσάς που μας διαβάζετε- στο οποίο είμαστε πραγματικά ευγνώμονες και για το οποίο είμαστε περήφανοι. Με πίστη στην αξία της συνεργασίας, του curation και της επιλογής και ανάδειξης της πληροφορίας, σε μια εποχή κατά την οποία τα ερεθίσματα είναι αμέτρητα, εξελίξαμε το newsletter μας και επενδύσαμε στη δημιουργία ηλεκτρονικών εκδόσεων, όπως το Carpe Vinum και οι εποχικοί οδηγοί μας.

Το όραμα της αθηΝΕΑς τότε και τώρα; Να αποτελέσει ένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης με τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το ανανεωμένο portal μας, με αφιερώματα που αγκαλιάζουν και εμπλουτίζουν την εμπειρία του newsletter. Το portal άλλαξε μορφή, για να αγκαλιάσει τις εξελισσόμενες ανάγκες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αναδείξει το ποιοτικό υλικό που επιμελούνται οι συνεργάτες μας. Είναι η νέα στέγη μιας αθηΝΕΑς που θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε νέες κατευθύνσεις. Ευχόμαστε να σας αρέσει!

ΥΓ. Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες μας που στηρίζουν το εγχείρημα της αθηΝΕΑς ο καθένας με τον δικό του τρόπο και ιδιαίτερα τις ομάδες G Design Studio, B-Labs και Two Bulbs για τη δημιουργική συνεργασία στη διαμόρφωση της νέας εικόνας της αθηΝΕΑς.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+