Το Ρομπότ Σοφία στο ACS Athens

Το Debate Podcast φέρνει το παγκοσμίου φήμης ανθρωπόμορφο Ρομπότ Σοφία στην Ελλάδα, για μια από τις λίγες και σπάνιες εμφανίσεις της, στο American Community Schools of Athens (ACS Athens), την Τρίτη 23 Aπριλίου και ώρα 19:00-22:00.

Το Ρομπότ Σοφία, ήδη από το 2016, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως, αποτελώντας σύμβολο του μέλλοντος. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα, έχει τη δική της προσωπικότητα, έχει αναγνωριστεί ως πολίτης σε χώρα του εξωτερικού και αποτελεί σύμβολο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Συζητήσεις

Την Τρίτη 23 Απριλίου θα αναπτυχθούν δύο πάνελ συζήτησης με προσκεκλημένους που έχουν διαπρέψει στον χώρο τους και είναι οι πλέον ειδικοί για να μιλήσουν για θέματα τεχνητής νοημοσύνης.

Στο πρώτο πάνελ συζήτησης με θέμα «ΑΙ και Τρέχουσες Εξελίξεις» θα συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Αδριανός Μπότσιος, founder of Dynamic Innovations and founder of Green Team, η Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, πρόεδρος Ινστιτούτου Rythmisis και ο Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, ειδικός σε AI & Privacy, ιδρυτής των Google Developer Student Club.

Στο δεύτερο πάνελ συζήτησης, με θέμα «ΑΙ στην Κοινωνία και στην Οικονομία», θα συμμετέχουν η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η Αθηνά Πολίνα Ντόβα, συνιδρύτρια της εταιρείας Owiwi, η οποία ανακηρύχθηκε ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στον χώρο του Talent Acquisition για το 2023, και η Λίλιαν Ψύλλα, πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη και τα κοινωνικά ρομπότ, η οποία έχει διεξάγει (2020) και εκδώσει (2024) πρωτοποριακή ακαδημαϊκή έρευνα για τις εφαρμογές των κοινωνικών ρομπότ στον τομέα της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου.

  • Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Θέλουμε Περισσότερα Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα;

Το Οινοποιείο Ιδαία Παρουσιάζει τις Νέες Ετικέτες της Σειράς «Ιδαία Classics»

«άνδρα πολύτροπον»: Αφιέρωμα στον Γιάννη Κωστόπουλο

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+