Αυτοβελτίωση και Ιστορία | Βιβλία από τις Εκδόσεις Κάκτος

Κάκτος

Από τις καλές εκδόσεις Κάκτος επιλέξαμε δύο βιβλία, ένα αυτοβελτίωσης και ένα ιστορικό, για την ακρίβεια προϊστορικό! Διαβάστε 12 τρόπους για να φροντίσετε τον εαυτό σας αλλά και μια σύντομη ιστορία της Γης από τον σχηματισμό της μέχρι το τέλος της προϊστορίας.

12 Τρόποι να Φροντίσεις τον Εαυτό σου | Dr. Jennifer Ashton – Sarah Toland

ΚάκτοςΧωρισμένο όντως σε 12 βήματα, τους 12 μήνες του χρόνου, η Dr. Ashton προτείνει εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας. Κάποιες φορές, ο δρόμος προς τη ριζική μεταμόρφωση ξεκινά με μικρά βήματα. Όχι χάνοντας ξαφνικά 10 κιλά ή ξεκινώντας διαλογισμό με τις ώρες, αλλά επιλέγοντας συνειδητά κάτι καλό για τον εαυτό μας, για έναν μήνα, ως δοκιμή.

Αυτή ήταν η βασική ιδέα της συγγραφέα κάποιο Γενάρη που η ίδια χρειάστηκε ανασύνταξη. Αυτό την οδήγησε σε μια εξερεύνηση δύο ετών, στη διάρκεια της οποίας δοκίμασε διάφορες πρακτικές ευεξίας και προσπάθησε να κατανοήσει πώς την επηρέαζαν. Το προσωπικό πείραμα ευεξίας της Dr. Ashton ενέπνευσε την έκδοση αυτού του βιβλίου, που μπορεί να διαβαστεί και αποσπασματικά, ώστε να βρείτε απαντήσεις στα ζητήματα που σας ενδιαφέρουν.

Η Dr. Ashton προτείνει πρακτικές που υπόσχονται ευεξία, όπως διαλογισμό, μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης, καθημερινές κάμψεις, μείωση της χρήσης της τεχνολογίας, και μας καθοδηγεί στις δυσκολίες κάθε πρακτικής, στα οφέλη της, αλλά και στα επιστημονικά δεδομένα πίσω από αυτήν. Προσφέροντας με κατανοητό τρόπο την επιστημονική γνώση πίσω από κάθε καθημερινή επιλογή ευεξίας, η συγγραφέας δείχνει πόσο μπορεί να μας ωφελήσει ένας πιο συνειδητός τρόπος φροντίδας του εαυτού μας.

Με αυτές τις δώδεκα μηνιαίες προκλήσεις, οι μικρές βελτιώσεις στον τρόπο ζωής μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη, καθώς μήνα με τον μήνα μπορούμε να εστιάζουμε στη φροντίδα του εαυτού μας. Έτσι το βιβλίο γίνεται ένας πρακτικός οδηγός για να γίνουμε εμείς οι ίδιοι καταλύτες της αλλαγής.

Μια (Πολύ) Σύντομη Ιστορία της Ζωής Πάνω στη Γη | Henry Gee

Ένα πανέξυπνο, σύντομο μα περιεκτικό βιβλίο για τη Γη μας. Ένας τόπος που κάποτε ήταν αφιλόξενος και απρόσιτος, σε διαρκή χημική μεταβολή, καλυμμένος από ταραγμένες θάλασσες, με μορφολογία που ανασκάλευαν ξανά και ξανά οι ασταμάτητες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Ο Gee περιγράφει με μοναδικό τρόπο πώς μέσα από αυτή την ταραχή ξεπήδησε η ζωή. Τα πρώτα έμβια όντα δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μικροσκοπικές μεμβράνες που κάλυπταν εξίσου μικροσκοπικά κενά στα βράχια, στο έλεος των ρευμάτων καυτού νερού και μεταλλικών στοιχείων που ανάβλυζαν από ρωγμές στον ωκεάνιο πυθμένα.

Μέσα σε αυτές τις μεμβράνες, παρόλο που δεν ήταν απόλυτα αδιά­βροχες, δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον διαφορετικό από τον ανελέητο χαλασμό που τις περιέβαλλε. Σε αυτά τα μικρά καταφύγια εξελίχθηκε σταδιακά η παραγωγή ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν φούσκες – πιστά αντίγραφα των γονιών τους: αφρώδεις ομάδες κυττάρων, που έμοιαζαν με μικροσκοπικές σαπουνόφουσκες, στάθηκαν σαν μικροσκοπικές γροθιές που αψηφούσαν τον υπόλοιπο άψυχο κόσμο.

O Henry Gee διατρέχει τα τελευταία 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια με μεταδοτικό ενθουσιασμό και επιστημονική ακρίβεια. Αξιοποιώντας την πλέον πρόσφατη επιστημονική γνώση και γράφοντας με τρόπο ευθύ και προσιτό, διηγείται, χωρίς να μας μπεδρεύει, μια επική ιστορία επιβίωσης και επιμονής και φωτίζει την ευαίσθητη ισορροπία μέσα στην οποία επιβιώνει, από την εμφάνισή της έως τώρα, η ζωή.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

«Στέλλα, Κρατάω Βιβλίο!» | Βιβλιοπροτάσεις με Θέμα τη Φιλία

Βασίλης Κατσικονούρης | Ο «Τσιτάχ» και μια… «Εαρινή Σύναξη των Τερματοφυλάκων»

Δέκα Ερωτήσεις Αναζητούν Συγγραφέα | Αλεξάνδρα Κ*

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+