Βραβεία Emmy 2020: Schitt’s Creek και Succession οι Μεγάλοι Νικητές

Τα βραβεία Emmy πέρασαν, αναγκαστικά, στην ψηφιακή εποχή, καθώς η χθεσινή τελετή είχε ελάχιστους παρόντες και παρουσιάστηκε διαδικτυακά, φυσικά από τον Jimmy Kimmel, που άνοιξε την τελετή καλωσορίζοντας μας στα “PandEMMYs”, όπως τα αποκάλεσε. Παρ’ όλα αυτά, η διοργάνωση κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς δεν υπήρξαν άχαρες στιγμές με τις συνδέσεις.

Μεγάλη νικήτρια στον διαγωνισμό, και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία “Κωμωδία”, αναδείχθηκε η καναδέζικη σειρά “Schitt’s Creek”, που ολοκληρώθηκε στην 6η πλέον σεζόν της. Πρόκειται για την ιστορία μιας άλλοτε πλούσιας οικογένειας που παρήκμασε και χρεοκόπησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισε και τις 4 κατηγορίες ηθοποιίας, ενώ είχε 19 υποψηφιότητες, κερδίζοντας 9 απ’ αυτές.

Οι οικογένειες είχαν την τιμητική τους, με το “Succession”, μια σειρά που παρακολουθεί τη ζωή μιας ισχυρής οικογένειας που κατέχει μια μιντιακή αυτοκρατορία, να κερδίζει και αυτό 9 Emmy, με πιο σημαντικό αυτό του πρωταγωνιστή Jeremy Strong, το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού στην κατηγορία “Δράμα”. Από το δημιουργό του “Succession” Jesse Armstrong  είχαμε και την πολιτική δήλωση της βραδιάς, καθώς χαρακτήρισε “άθλιο” τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία ο Donald Trump.

Μια ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η νίκη της Zendaya που στα 24 της, έγινε η νεότερη ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού στην κατηγορία “Δράμα” για το ρόλο της στο “Euphoria”. Είναι η δεύτερη μαύρη ηθοποιός που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, μετά την Viola Davis το 2015 για το “How to Get Away With Murder”.

Στα βραβεία των εταιρειών υπηρεσιών streaming, το HBO ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς στο μπουκέτο του ανήκουν τόσο το “Succession” όσο και το “Watchmen”, που κέρδισε 11 Emmy σε διάφορες κατηγορίες.  Οι νέες πλατφόρμες έκαναν ένα πρώτο βήμα με το Disney+ να κερδίζει το πρώτο του Emmy για τα εφέ στο “The Mandalorian”, όπως και το Apple TV + για το “The Morning Show”, με τη Jennifer Aniston και τη Reese Witherspoon στους βασικούς ρόλους.

Δείτε εδώ όλες τις κατηγορίες με τις υποψηφιότητες και τους νικητές.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+