Women CANdidates: Το Πρωτοποριακό Νέο Πρόγραμμα της Women Act

Women Act

Η Women Act μαζί με την Πρεσβεία των ΗΠΑ εγκαινίασε στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το νέο της πρόγραμμα “Women CANdidates” με στόχο την προβολή και υποστήριξη γυναικών υποψηφίων στις επόμενες εκλογές. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα θα λειτουργήσει διαδικτυακά μέσω μιας καινοτόμας πλατφόρμας και θα απευθύνεται σε γυναίκες από όλους τους πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους που ενδιαφέρονται να κατέβουν υποψήφιες στις εθνικές και αυτοδιοίκητες εκλογές.

Woman ActΜέσω των διαδραστικών εργαλείων, δικτύων και δεξιοτήτων του προγράμματος οι συμμετέχουσες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επικοινωνιακό τους προφίλ, να αποκτήσουν πρωτοποριακά εργαλεία ηγεσίας και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες προεκλογικές εκστρατείες. Η έναρξη του “Women CANdidates” θα γίνει τον Νοέμβριο του 2021.

Οι Παρουσίες

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του “Women CANdidates” μίλησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Geffroy Pyatt και η Πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act Μαίη Ζαννή.

Woman ActΠαρούσες ήταν οι Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Βουλγαρία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, η Γενική Γραμματέας Συγχρόνου Πολιτισμού και συνιδρύτρια της Women Act Ελένη Δουνδουλάκη, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοιζου και η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Η Women Act

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις ωθήσει να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και ευθύνης στη δημόσια σφαίρα και να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο διάλογο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Από το 2017, έχει εκπαιδεύσει και δικτυώσει πάνω από 2.000 γυναίκες σε όλη την Ελλάδα.

Διατηρεί hubs στην Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα από το 2019. Το 2021 θα επεκταθεί στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. Έχει συνεργασίες με φορείς και οργανώσεις που υποστηρίζουν την έμφυλη ισότητα, ενώ συνηγορεί υπέρ της εκπροσώπησης των γυναικών στον δημόσιο χώρο.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της οργάνωσης “No More Manels | Όχι Μόνο Άνδρες” έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα δίκτυο οργανισμών, οι οποίοι δεσμεύονται να “προωθούν τις γυναίκες ως ομιλήτριες στις δημόσιες συζητήσεις που διοργανώνουν ή στις οποίες συμμετέχουν”, με στόχο την ισότιμη εκπροσώπηση του πληθυσμού αλλά και την προώθηση γυναικών-προτύπων σε όλους τους επιστημονικούς τομείς και επαγγελματικούς χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Women Act και τις δράσεις της:

Δείτε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Επιδραστικές Γυναίκες στον Κόσμο: Επιτεύγματα και Ρόλοι

Είμαι Επικίνδυνη: 1 Φράση, 100 Γυναίκες, 100 Μαρτυρίες

Τέσσερις Υφυπουργοί Πρώτη Φορά Μαζί

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+