Ένα Μαγικό Σκηνικό για τον Μεγαλύτερο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος στην Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το Zagori Mountain Running, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πάνω από 2.000 δρομείς έτρεξαν 80, 44, 21 και 10 χιλιόμετρα, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της χώρας μας.

Οι διαδρομές απαιτητικές, με ανηφόρες, ποτάμια, φαράγγια, λίμνες, μονοπάτια, πέτρινα γεφύρια και πολλά βουνά. Τα περισσότερα χωριά είναι σαν σκηνικό ταινίας. Τα πέτρινα σπίτια με τις υπέροχες στέγες, τα πλατάνια και τα πεύκα, η άγρια ομορφιά των γεφυριών που επί αιώνες ήταν το μόνο μέσο σύνδεσης μεταξύ των 46 χωριών του Ζαγορίου. Τρέχοντας γνωρίζεις καλύτερα τον τόπο σου, μαθαίνοντας παράλληλα να σέβεσαι το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, που είναι εκεί αιώνες και δίνει το δικό του μήνυμα για την ανάπτυξη μιας περιοχής που αξίζει να γίνει σημείο αναφοράς για τον διεθνή και εγχώριο τουρισμό ολόκληρο το χρόνο.

Όλες οι ηλικίες ήταν εκεί. Από μικρούς -κάτι εξαιρετικοί 15 και 16χρονοι-, μέχρι μεγάλους – κάποιοι 60άρηδες ήταν πραγματικά ασταμάτητοι! Οικογένειες με παιδιά, πολλά ζευγάρια, αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Όλοι όσοι ήρθαν για να συμμετάσχουν στους αγώνες του Ζαγορίου, κάνουν πρωταθλητισμό στο τρέξιμο, ακόμη κι αυτοί που έτρεξαν στα 10 χιλιόμετρα. Κάθε προσπάθεια να ξεπεράσεις τον εαυτό σου είναι σημαντική.

Ξενώνας Άπειρος Χώρα

Υπάρχουν όμως στην περιοχή και άνθρωποι που κάνουν πρωταθλητισμό… και στον τουρισμό. Στα Κάτω Πεδινά, ο Γιώργος Κοντούρης και η Αθηνά Ασλανίδου έχουν φτιάξει έναν απίστευτο ξενώνα, ονόματι Άπειρος Χώρα. Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό, σχεδόν δύο αιώνων, που με πολύ μεράκι και ιδιαίτερη αισθητική αποκατέστησαν και λειτουργούν, σε ένα χωριό που αποτελεί πρόταση από μόνο του για να το επισκεφτείτε.

Κειμήλια, εικόνες και άλλα χρηστικά αντικείμενα -κληρονομιά από τον 19ο αιώνα- δένουν υπέροχα με τα μοναδικής αισθητικής έπιπλα που ντύνουν το υπέροχο αυτό κτίσμα. Όσο για το πρωινό; Σπιτικές μαρμελάδες και εδέσματα τοπικά. Τι καλύτερο; Είναι μια τουριστική πρόταση που σε συνδυασμό με την ομορφιά του περιβάλλοντος και την ηρεμία του χωριού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα ονειρεμένο τριήμερο.

Με το άνοιγμα και της Ιόνιας Οδού, είναι περίπου 5 ώρες από την Αθήνα και 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+