Ζούμε τον… Aμπελώνα στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Aπρίλιος και τα ιδιαίτερα δημοφιλή πικ νικ του Κτήματος Κυρ-Γιάννη επιστρέφουν, μαζί με τις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τον αμπελώνα μέσα από μικρές αποδράσεις στη φύση, εκδηλώσεις και απολαυστικές γευσιγνωσίες.

Φυσικά, στο επίκεντρο κάθε εμπειρίας παραμένει το κρασί, με επιλεγμένες ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, σε αρμονικά γαστρονομικά ταιριάσματα, που επιμελείται η chef Κυριακή Φωτοπούλου. Πάντα με δημιουργικότητα και βάσει μιας φιλοσοφίας που δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και στο σεβασμό στη διαχείρισή τους (no-waste), αξιοποιώντας και τον μικρό λαχανόκηπο του κτήματος.

«Save the date» και για τη γευσιγνωσία-έκπληξη, με ειδικές εμφιαλώσεις από το Warehouse 10, την πλατφόρμα που αγκαλιάζει το ανήσυχο πνεύμα και τους πειραματισμούς δεκαετιών του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Αναλυτικά η ατζέντα των εκδηλώσεων:

Πικ νικ και Ποδηλατάδα στον Αμπελώνα

Μια μοναδική ευκαιρία ανακάλυψης του αμπελώνα με ηλεκτρικά ποδήλατα, ακολουθώντας τις ειδικά σχεδιασμένες «bike friendly» διαδρομές του κτήματος. Οι επισκέπτες προμηθεύονται το καλάθι με τις πεντανόστιμες λιχουδιές και το κρασί της επιλογής τους (1 φιάλη ανά 2 άτομα), επιλέγουν τη στάση της αρεσκείας τους από τον χάρτη και απολαμβάνουν το πικ νικ τους.

• Από το Σάββατο 6 Απριλίου και κάθε ημέρα | 11:00-17:00 (last call κουζίνας: 16:30)

Spring Wine Tasting

Επιλογή από μια ανοιξιάτικη λίστα λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών, που μπορούμε να απολαύσουμε με θέα τον αμπελώνα που ανθίζει και γεμίζει χρώματα.

Ετικέτες: Μαλαγουζιά Single Block 2022, Τέσσερις Λίμνες 2023, Ακακίες 2023, L’ Esprit du Lac 2023, Τhe Fallen Oak 2020, Νάουσσα Cuvée Villages 2021

• Κυριακή 7 Απριλίου | 11:00-18:00 (last call κουζίνας: 16:30)

Warehouse 10 Special Event

Ειδικές εμφιαλώσεις, πειραματισμοί και σπάνιες ετικέτες: αυτό είναι το Warehouse 10, που ανοίγει το κελάρι του για
μια μοναδική εκδήλωση. Πέντε κρασιά εμπνέουν 5 πιάτα σε απόλυτη αρμονία.

Η λίστα κρασιών: Vidiano 2022, Daphne 2022, Goumenissa 2019, Ράμνιστα 2013 και Χρυσογέρακας 2021.

• Κυριακή 14 Απριλίου | 11:00-18:00 (last call κουζίνας: 16:30)

Από τον Λαχανόκηπο

Τα φρεσκοκομμένα λαχανικά του κήπου δημιουργούν νόστιμα πιάτα ημέρας και δίνουν την ευκαιρία για κλασικούς αλλά και εναλλακτικούς συνδυασμούς από τη λίστα κρασιών.

• Κυριακή 21 Απριλίου | 11:00-18:00 (last call κουζίνας: 16:30)

Ορεινά Λευκά και Θαλασσινά

Τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής, και τα λευκά κρασιά από τον αμπελώνα στο Αμύνταιο, την
ψυχρότερη αμπελοοινική ζώνη της Ελλάδας, συνδυάζονται με νηστίσιμα πιάτα ημέρας που έχουν ως βάση τα θαλασσινά.

• Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου | 11:00-18:00 (last call κουζίνας: 16:30)

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Τι Κάνει Ένα Κρασί Συγκλονιστικό;

Έλσα Εξάρχου: «Στον Βιώσιμο Τουρισμό Έχει Προτεραιότητα το Τοπικό Οικοσύστημα»

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης | Τα Καλύτερα για το Ποτήρι μας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+