Ένα Φλαμίνγκο Προσγειώθηκε στο Σύνταγμα

Κι ενώ μέρες τώρα ονειρευόμουν να είμαι ξαπλωμένη  πάνω σ’ αυτό το φουσκωτό φλαμίνγκο, τελικά η μοίρα μ’ έφερε στην οδό Σκούφου στο Σύνταγμα, να δοκιμάζω ασιατικό street food στο Pink Flamingo Dim Sum & Bao, το ολόφρεσκο εγχείρημα του πρωτοποριακού σεφ Βασίλη Καλλίδη

Στεγάζεται σε έναν διώροφο, μικροσκοπικό χώρο, με την ανοιχτή κουζίνα με την παιχνιδιάρικη διακόσμηση και τη θετική ενέργεια να βρίσκεται στο ισόγειο, στο βάθος του οποίου, μια γυριστή σιδερένια σκάλα οδηγεί στον επάνω όροφο, σε μια σάλα, όπου μπορούν να καθίσουν λίγα άτομα. Έξω στο πεζοδρόμια υπάρχουν ακόμα 4 τραπεζάκια.

Pink Flamingo 4

Ο κατάλογος είναι σύντομος αλλά θαυματουργός. Σημειώνεις την παραγγελία σου και περιμένεις ν’ ακούσεις το όνομά σου. Περιέχει τρεις διαφορετικές παραλλαγές από dim sum, μία με κοτόπουλο και γαρίδα, μία με χοιρινό και τζίντζερ, και για τους vegan, μία με αρακά, γλυκοπατάτα και φακές. Τα dim sum είναι τα παραδοσιακά κινέζικα (Guangdong) dumplings, ζυμαράκια που φτιάχνονται στον ατμό μέσα σε καλαθάκια από μπαμπού και έχουν διάφορες γεμίσεις. Συνήθως σερβίρονται με τσάι (Yum Cha). 

Επίσης, υπάρχει και μια επιλογή bao bun (με κοτόπουλο Πεκίνου, crispy κρεμμύδι και hoysin sauce), η συνταγή του οποίου θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Τα bao buns αντίστοιχα, είναι ψωμάκια ψημένα στον ατμό, γεμισμένα με διάφορα υλικά, όπως ένα σάντουιτς.

Ο κατάλογος συμπληρώνεται με κινέζικη μπύρα, pink γκρέιπφρουτ σόδα, αλλά και lemongrass ice tea.

Pink Flamingo 2

Το επιδόρπιο είναι μια ευχάριστη έκπληξη: ένα παγωτό ξυλάκι βανίλιας που σερβίρεται σε ένα σκαφάκι με σάλτσα από φρέσκο μάνγκο, χρωματιστή τρούφα κι ένα ιδιαίτερο ταϊλανδέζικο μπισκοτάκι της τύχης (fortune cookie) με γεύση καρύδα, που περιέχει και μια διαφορετική ευχή για τον καθένα. 

Για μένα “τα καλύτερα έρχονται!” – εύχομαι το ίδιο και για το Pink Flamingo… Καλή αρχή!

Pink Flamingo 3

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+