Ανοίγει τις Πύλες της η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green

Μια έκθεση του… μέλλοντος, η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, 138 εκθέτες, 60 ξένους εμπορικούς επισκέπτες, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και ένα τριήμερο Forum Κυκλικής Οικονομίας. Η διοργάνωση, που θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου, σηματοδοτεί μια μοναδική πρωτοβουλία για τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο εκθεσιακά δεδομένα.

Ειδικότερα, η Forward Green συγκέντρωσε 107 άμεσους εκθέτες από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και 31 έμμεσους από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κίνα, Πορτογαλία και Φινλανδία.

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονται από Βουλγαρία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ρουμανία, Κύπρο, Πορτογαλία και Πολωνία. Μάλιστα, στο πλαίσιο της Forward Green θα «τρέξει» πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β), που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Περίπτερο 15. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από 270 επιχειρηματικά ραντεβού, ενώ η τιμώμενη χώρα Βουλγαρία έρχεται στην έκθεση με 32 επιχειρήσεις. Εν τω μεταξύ, σε 19 ανέρχονται οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.

Από τη Συνέντευξη Τύπου

Η Forward Green σηματοδοτεί την ανάγκη της βελτίωσης της παρουσίας της Ελλάδας στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης, ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της νέας διοργάνωσης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας. Υπογράμμισε μάλιστα τη σημασία της συμμετοχής της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας, που αποτελεί, όπως είπε, πρότυπο όσον αφορά τις επιτυχίες στην εφαρμογή τέτοιων δράσεων.

Πρωτοποριακή και εμβληματική εκθεσιακή πρωτοβουλία χαρακτήρισε τη Forward Green ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας, Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Forum για την Κυκλική Οικονομία, τονίζοντας πως θα καλύψει όλα τα ζητήματα του πεδίου αυτού, όπως η κυκλική επιχειρηματικότητα, τα νέα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης και οι πράσινες χρηματοδοτήσεις.

Η Forward Green θα έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζοντας πως όλη η οικονομία κατευθύνεται σε στρατηγική κυκλικότητας. Μάλιστα, τόνισε πως την τελευταία διετία η εταιρεία εφαρμόζει στρατηγική κυκλικότητας και επαναχρησιμοποίησης πόρων στο εκθεσιακό κέντρο, κάτι που θα λάβει άλλες διαστάσεις στο νέο, βιοκλιματικό εκθεσιακό κέντρο που σχεδιάζεται.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Vladimir Inkov, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η χώρα του στην κυκλική οικονομία, τονίζοντας όμως πως μένουν ακόμα να γίνουν πολλά, ενώ υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας αλλά και τον συμβολισμό της βουλγαρικής συμμετοχής στην 1η ΔΕΘ του 1926, ο οποίος μπορεί να σηματοδοτήσει την επιτυχία και της νέας διοργάνωσης όπου η χώρα του είναι τιμώμενη.

Πολύ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι συζητάμε όλο και περισσότερο για τη σημασία και τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας. Υπογράμμισε μάλιστα την ανάγκη να γίνουν οι καλές πρακτικές της κυκλικής οικονομίας μέρος της καθημερινότητας της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των πολιτών.

Τη συμβολή της νέας αυτής διοργάνωσης στην αλλαγή των απόψεων των αιρετών και την ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα της κυκλικής οικονομίας επισήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κωνσταντίνος Ιακώβου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο 2o Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Thess Clean-Thess Green, που θα ξεκινήσει αύριο και θα «τρέξει» παράλληλα με τη Forward Green.

Έκθεση του μέλλοντος χαρακτήρισε τη Forward Green ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, ενώ αναφέρθηκε και στο πλήθος των εκθέσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο «εκθεσιακό» εξάμηνο (19 τον αριθμό) στο εκθεσιακό κέντρο, αλλά και εκτός και αυτού.

Δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα, αλλά και στοίχημα για τη ΔΕΘ-HELEXPO αποτελεί η Forward Green, σύμφωνα με τον project manager της διοργάνωσης,  Παναγιώτη Χατζηιωάννου, που κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίξει την έκθεση.

• Η είσοδος στη Forward Green είναι ελεύθερη για ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και κοινό κατόπιν εγγραφής, ενώ το ωράριο της έκθεσης είναι: Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 19:00 και Σάββατο από τις 10:00 έως τις 18:00.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Ψηφιακή Συμπερίληψη: Πόσο Προσβάσιμα Είναι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Ασφαλιστική Αγορά και Κλιματική Αλλαγή | 23ο Reinsurance Meeting στην Ύδρα

10 Summer Camps στην Πόλη για Παιχνίδια και Νέες Παρέες

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+