21o Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου ανοίγει ένα νέο κύκλο ως καλλιτεχνικός θεσμός και μπαίνει δυναμικά στον 21ο χρόνο διοργάνωσής του, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη της τέχνης της θρησκευτικής μουσικής. H αθηΝΕΑ, με την ίδια χαρά και φέτος, είναι υπερήφανη χορηγός επικοινωνίας.

Χορωδίες και μουσικά σύνολα, φωνές και μουσικά όργανα θα δημιουργήσουν μια γέφυρα πολιτισμού, αποδίδοντας την πολλαπλότητα της μουσικής μέσα από το πρίσμα της πίστης και της θρησκευτικότητας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, κάθε βράδυ στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου και συνδιοργανωτές είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Φως, Ήχων και Λέξεων», το φεστιβάλ καθιστά το νησί της Πάτμου φάρο πολιτισμού, με την ομορφιά της θρησκευτικής μουσικής να πλάθει τις λέξεις και τους ήχους σε τοπία που ταξιδεύουν την ψυχή και το μυαλό των ακροατών.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του 21ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου μοιράζονται, για ακόμη μια χρονιά, από κοινού οι καταξιωμένοι μουσικοί Τάνια Σικελιανού και Σωτήρης Δεσπότης.

Τους πλαισιώνουν η Χορωδία Ψαλτικής «Κλείδα», η γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μιχαλοπούλου, καθώς και οι καταξιωμένοι μουσικοί Νίκος Χαριζάνος, Κώστας Μαντζώρος, Αναστάσιος Στέλλας, Claude και Odile Delangle, η Ευτυχία Βενιώτα, ο Γιώργος Λυγερίδης, ο Στάθης Σκανδαλίδης και η Μαριάννα Σπυράκου. Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ο μουσικογράφος Θωμάς Ταμβάκος.

Στρατηγικοί εταίροι της διοργάνωσης είναι η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου και ο Δήμος Πάτμου. Χορηγοί του φεστιβάλ είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, η Blue Star Ferries και η COSMOTE.

Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η εταιρεία ΑΝΑΚΕΜ και η Dodekanisos Seaways. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Τετάρτη 30.08.2023
Ψαλτικό Ανθολόγιο
Χορωδία Ψαλτικής «ΚΛΕΙΔΑ»
Γαλάνης Δημήτριος (Χοράρχης)

Πέμπτη 31.08.2023
Το Αιώνιο Παρόν
Βυζαντινά στοιχεία με ηλεκτρονική μουσική
Νίκος Χαριζάνος, συνθέτης
Κώστας Μαντζώρος, ηλεκτρονική σύνθεση
Τάνια Σικελιανού, βιολί
Αναστάσιος Στέλλας, φωνή

Παρασκευή 01.09.2023
Α Ceremony Of… Classics
Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα»
Διδασκαλία/Διεύθυνση: Μαρία Μιχαλοπούλου
Συνοδεία Πιάνου, Μαριάννα Σπυράκου

Σάββατο 02.09.2023
Από το Μουσικό στο Πνευματικό – «From the Musical to the Spiritual»
Claude Delangle, σαξόφωνο
Odile Delangle, πιάνο
Ευτυχία Βενιώτα, πιάνο
Γιώργος Λυγερίδης, σαξόφωνο

Κυριακή 03.09.2023
4 Εποχές του A. Vivaldi +
Για βιολί και κιθάρα
Τάνια Σικελιανού, βιολί
Στάθης Σκανδαλίδης, κιθάρα


Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Όγδοη Εβδομάδα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ταξίδι Πάνω σε Πεντάγραμμα στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

To Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2023-2024

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+