Όγδοη Εβδομάδα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Από το σπήλαιο Ιδαίον Άντρον στον Ψηλορείτη μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο Μαντινείας στην Αρκαδία και από το Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης μέχρι το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου, η όγδοη εβδομάδα του πλούσιου προγράμματος 2023 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» περιλαμβάνει έντεκα ξεχωριστές εκδηλώσεις, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν για το κοινό.

Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νέες θεατρικές και μουσικές παραγωγές, παραστάσεις, δράσεις για παιδιά και εφήβους και χορό σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Αρκαδία, Πιερία, Ψηλορείτη, Θήβα, Λέσβο, Ηράκλειο, Μεσσηνία, Λήμνο, Χαλκίδα και Ρόδο, από τις 21  έως και τις 27 Αυγούστου 2023.

Το μουσικό έργο «Selva Oscura» του συνθέτη Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη με ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά έρχεται στον αρχαιολογικό χώρο Μαντινείας στην Αρκαδία και η παράσταση χορού «Η Ανάσα του Κόσμου» σε χορογραφία Μαριέλας Νέστορα/YELP danceco. στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στην Πιερία στις 22 και 23 Αυγούστου. Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες παρουσιάζεται η εκδήλωση «Περί της Φ των Πραγμάτων» από το πολιτιστικό δίκτυο Androidus Project Tank στο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον στον Ψηλορείτη.

Η παράσταση χορού NEMESIS από την ομάδα σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας στις 23 και 24 Αυγούστου και η μουσική παράσταση «Οι Μέλισσες», σε ιδέα και επιμέλεια Κορίνας Βουγιούκα, στο Ιερό του Μέσσου Λέσβου στις 24 και 25 Αυγούστου.

Η θεατρική παράσταση« Βυσσινόκηπος ή Στον Κήπο του Μουσείου», σε σκηνοθεσία Δέσποινας Ντορίνας Ρεμεδιάκη, παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς στο Ηράκλειο και η παράσταση για παιδιά και εφήβους «Οι Τέσσερις Εποχές», σε σκηνοθεσία Χλόης Μάντζαρη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στις 25 και 26 Αυγούστου.

Η παράσταση «Euphoria», σε σκηνοθεσία Σοφίας Χιλλ, παρουσιάζεται στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, το μουσικό έργο «Σπόροι σε Κίνδυνο ή Ο Ήχος του Ασπρομύτικου, του Άφκου και του Κριθαριού» του συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη στο Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου και η παράσταση χορού «Μια Κουκκίδα Ευτοπία», σε χορογραφία Ζωής Ευσταθίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας Αρέθουσα στις 26 και 27 Αυγούστου.

Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες παρουσιάζεται η παράσταση για παιδιά και εφήβους «Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο» από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο, στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων | 21- 27 Αυγούστου 2023

22, 23 Αυγούστου 2023

Μουσική | Selva Oscura
Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας, Αρκαδία / Ώρα έναρξης: 21:00

Χορός | Η Ανάσα του Κόσμου
Αρχαίο Θέατρο Δίου, Πιερία / Ώρα έναρξης: 21:00

Μουσική | Περί της Φύσης των Πραγμάτων
Ιδαίον Άντρον, Ψηλορείτης / Ώρα έναρξης: 19:30 (Ώρα προσέλευσης: 18:30-19:00)

23, 24 Αυγούστου 2023

Χορός | NEMESIS
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας / Ώρα έναρξης: 21:00

24, 25 Αυγούστου 2023

Μουσική | Οι Μέλισσες (Βιργιλίου Γεωργικά, βιβλίο IV)
Ιερό του Μέσσου Λέσβου / Ώρα έναρξης: 19:00

25, 26 Αυγούστου 2023

Θέατρο | Βυσσινόκηπος ή Στον Κήπο του Μουσείου
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, Ηράκλειο / Ώρα έναρξης: 20:30

Παράσταση για παιδιά και εφήβους | Οι Τέσσερις Εποχές
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου / Ώρα έναρξης: 20:30

26, 27 Αυγούστου 2023

Θέατρο | Euphoria
Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, Μεσσηνία / Ώρα έναρξης: 21:30

Μουσική | Σπόροι σε Κίνδυνο ή Ο Ήχος του Ασπρομύτικου, του Άφκου και του Κριθαριού
Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου / Ώρα έναρξης: 21:00

Χορός | Μια Κουκκίδα Ευτοπία
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας Αρέθουσα / Ώρα έναρξης: 21:00

Παράσταση για παιδιά και εφήβους | Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο
Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος / Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

To Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2023-2024

Είδαμε το «Ναμπούκκο» στο Ηρώδειο | «Πέτα Σκέψη…»

Ταξίδι Πάνω σε Πεντάγραμμα στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+