5 Βήματα για να Πετύχεις τους Στόχους σου Μετά το Lockdown

Η καθημερινότητά μας αλλάξε πάλι και εκεί που ήμασταν ‘κλεισμένοι’ στο σπίτι μας οι περισσότεροι, τώρα γυρίσαμε πάλι σε κανονικούς σχετικά ρυθμούς. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναπάρουμε την ζωή στα χέρια μας, αφού ήδη έχουμε γεμίσει μπαταρίες.

Τι καλύτερο για να γίνει αυτό, από το να βάλουμε στόχους και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι δυναμικά. Είναι μια δεύτερη Πρωτοχρονιά θα μπορούσε να πει κανείς και είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε μια νέα αρχή. Να σημειώσω βέβαια ότι δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή να θέσεις στόχους. Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για να θέσεις στόχους.

Τι είναι στόχοι;

Στόχοι είναι η πυξίδα της ζωής μας, που μας δείχνει κάθε φορά όταν θέλουμε να πάμε κάπου και να κάνουμε το επόμενο βήμα, τον δρόμο και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Με άλλα λόγια είναι ένα GPS το οποίο μας δείχνει την διαδρομή για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Χωρίς στόχους συνεπώς νιώθουμε ‘χαμένοι’ μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή να θέσεις στόχους. Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη.

Πώς θα πετύχω τους στόχους μου;

Παρακάτω θα δούμε μερικά απλά βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου.

1ο βήμα: Θέσε 3 στόχους που θες να πετύχεις μέχρι τέλος του ’20.

Η χρονιά καλά κρατεί και τώρα μπορείς να θέσεις στόχους που θες να πετύχεις στο επόμενο 6μηνο. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος και λεπτομερής γίνεται.

2ο βήμα: Αφού έχεις βρεις τους στόχους σου, τώρα φτιάξε ένα πλάνο με τα βήματα.

Γράψε ένα ένα τα βήματα για τον κάθε στόχο. Σκέψου τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις από σήμερα κιόλας το οποίο θα σε οδηγήσει στην επίτευξη του κάθε στόχου.

3ο βήμα: Οι 3 στόχοι που έθεσες για το επόμενο 6μηνο θεώρησε πως είναι οι μεγάλοι και τελικοί σου στόχοι.

Αυτούς τους στόχους τώρα, χώρισέ τους σε μικρότερους στόχους ώστε να είναι πιο εύκολο και εφικτό να πετύχεις τους μεγαλύτερους. Θα δεις πως όταν πετύχεις τους μικρότερους θα είσαι πολύ πιο έτοιμος και σίγουρος για τους μεγαλύτερους.

 4ο βήμα: Ακολούθησε τις σωστές ρουτίνες.

Αφού πλέον έχεις ήδη ολοκληρώσει τα προηγούμενα βήματα, είσαι πανέτοιμος να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τις κατάλληλες ρουτίνες οι οποίες θα συνάδουν με τους στόχους σου και με τα βήματα επίτευξής τους, ώστε να οδηγηθείς στην τελική εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου στο τέλος του 2020. Οι ρουτίνες είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της διαδικασίας, καθώς είναι αυτά τα μικρά θαυματουργά βήματα που θα σε οδηγήσουν στην ιδανική για σένα ζωή.

5ο βήμα: Δείξε συνέπεια.

Φτάσαμε αισίως στο τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα αυτής της διαδικασίας. Για να έχουν νόημα τα παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να μείνεις συνεπής στην όλη διαδικασία και στα βήματα και τις ρουτίνες που έχεις επιλέξει. Είναι και το βήμα όπου αποτυγχάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και δεν καταφέρνουν να έχουν την ζωή που επιθυμούν. Αν δυσκολεύεσαι να μείνεις συνεπής, ζήτησε την βοήθεια ενός φίλου ή ακόμη καλύτερα την βοήθεια ενός σύμβουλου ή Life Coach όπου θα σε υποστηρίξει στην όλη διαδικασία.

Αυτά λοιπόν είναι τα δικά σου βήματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην ευτυχία σου. Όταν πετυχαίνουμε τους στόχους μας, έχουμε εμείς το τιμόνι της ζωής στα χέρια μας. Βρες τον δρόμο και ξεκίνα. Σήμερα, όχι αύριο, ούτε την Πρωτοχρονιά.

To άρθρο της Life Coach Τζορτζιάνας Γιάννη δημοσιέυθηκε στο Thrive Global την 1η Ιουνίου.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+