50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει στο Ζάππειο από τις 2 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, με ρεκόρ συμμετοχών και με δεκάδες παρουσιάσεις, συζητήσεις με συγγραφείς και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου έχει φέτος επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνει τα πενήντα της χρόνια και το γιορτάζει με περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά και με σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετέχουν έγκριτοι ομιλητές και πολιτιστικοί φορείς. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα σημεία των καιρών, δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του.

Τέλος, για την επέτειο των 10 χρόνων από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού. Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου 2022 κοσμεί επιστολικό δελτάριο (1875-1880) με πανοραμική άποψη της Σμύρνης.

Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πληροφορίες

2-18 Σεπτεμβρίου | Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00-22:30, Παρασκευή και Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 και 18:00-22:30

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Καλοκαίρι 2022 με 22 Βιβλία στο Χέρι

Σελίδες Ιουλίου από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Πατάκη: Καλοκαιρινή Σοδειά

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+