Οι Χειμερινές Διακοπές στη Δράμα Κρύβουν Εκπλήξεις

Drama

Στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, ο Νομός Δράμας, με τις ξεχωριστές ομορφιές του και τους ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους του, εδραιώνεται πλέον με σταθερά βήματα ως ένας αναπτυσσόμενος χειμερινός τουριστικός προορισμός.

Πλήθος επισκέψιμων χώρων εξαιρετικής ομορφιάς, φυσικά χαρακτηριστικά απαράμιλλου κάλλους, φημισμένα τοπικά προϊόντα με διεθνή αναγνώριση, ιστορική κληρονομιά αιώνων, πλούσια πολιτιστική παράδοση και ανθρώπινο δυναμικό ανοιχτόκαρδο και με θερμό χαρακτήρα αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για μια περιοχή που μπορεί να αποτελεί τουριστικό προορισμό όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες, αλλά και ολόκληρο τον χρόνο μέσω της ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού.

Μοναδική ιδιαιτερότητα για οποιοδήποτε περιοχή της χώρας η ταυτόχρονη ύπαρξη εντός των διοικητικών ορίων ενός νομού πάρκου με λίμνη εντός του αστικού ιστού, χιονοδρομικού κέντρου, παρθένου δάσους, ιαματικών λουτρών και επισκέψιμου ποτάμιου σπηλαίου.

Ένας Νομός που Περικλείει στα Σύνορά του μια Μοναδική Ποικιλομορφία

DramaΆλλωστε, αποτελεί μοναδική ιδιαιτερότητα για οποιοδήποτε περιοχή της χώρας η ταυτόχρονη ύπαρξη εντός των διοικητικών ορίων ενός νομού πάρκου με λίμνη εντός του αστικού ιστού, χιονοδρομικού κέντρου, παρθένου δάσους, ιαματικών λουτρών και επισκέψιμου ποτάμιου σπηλαίου, και για αυτό απαιτείται η συνολική και συνδυαστική αξιοποίησή τους να τεθεί σε πρώτο πλάνο ως ένας άμεσος στόχος, έτσι ώστε το τοπικό τουριστικό πακέτο να αναβαθμιστεί ιδιαίτερα. Αν συνυπολογιστεί και η βαθιά ριζωμένη γευστική παράδοση, αλλά και τα εξαιρετικής φήμης τοπικά οινοποιεία, τότε αυτονόητα γεννάται το συμπέρασμα ότι ακόμη και μια ολιγοήμερη διαμονή δεν επαρκεί για να ανακαλύψει ένας επισκέπτης όλα τα μυστικά αυτού του τόπου.

Χριστουγεννιάτικος Προορισμός

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, η Ονειρούπολη, το χριστουγεννιάτικο χωριό που έδειξε τον δρόμο και άλλαξε εδώ και δεκαετίες τον τρόπο με τον οποίο εορτάζεται η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα, έχει καθιερώσει τη Δράμα ως δημοφιλή χριστουγεννιάτικο προορισμό. Ήδη τα μηνύματα για τη φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς οι κρατήσεις των ξενοδοχείων είναι ήδη αυξημένες και οι προβλέψεις για την επισκεψιμότητα αισιόδοξες. Μετά από δύο χρόνια με περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, η Δράμα και η Ονειρούπολη ετοιμάζονται να υποδεχτούν ξανά επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, παρέχοντας την ευκαιρία για ξεχωριστές διακοπές, με βασικό πλεονέκτημα ότι προσφέρονται ευκαιρίες διαμονής για κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μια Έλλειψη που Λειτουργεί ως Τροχοπέδη

DramaΓια την τουριστική ανάδειξη της Δράμας σχετικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Δράμας, μέσω της υλοποίησης δράσεων εξωστρέφειας και με τη συνέργεια τοπικών φορέων, καθώς και επιχειρήσεων, όχι μόνο τουριστικού χαρακτήρα, αλλά και δραστηριοποιούμενες στον πρωτογενή τομέα και στην παραγωγή ποιοτικών και γευστικών τροφίμων. Με καινοτόμες και σύγχρονες ιδέες, βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός σχεδιασμός, ο οποίος θα αποδώσει σε μεσοπρόθεσμο χρόνο, αναβαθμίζοντας συνολικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής και λειτουργώντας με πολλαπλασιαστικό τρόπο.

DramaΠέρα όμως από όσα γίνονται από την ίδια την κοινωνία της Δράμας για να πρωταγωνιστεί τουριστικά αυτός ο ευλογημένος τόπος, είναι απαραίτητο να υπάρξουν και οι αναγκαίες κινήσεις από πλευράς πολιτείας. Η οδική απομόνωση της Δράμας και η έλλειψη αυτονόητων υποδομών, όπως είναι οι ασφαλείς και ταχείας κυκλοφορίας άξονες που θα συνδέουν την περιοχή με γειτονικά αστικά κέντρα, είναι δεδομένη και στερούν τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης επισκεπτών. Εδώ και δεκαετίες οι Δραμινές και οι Δραμινοί ακούν μόνο υποσχέσεις για την οδική σύνδεσή της πόλης τους με τη Θεσσαλονίκη ή την Καβάλα, μια έλλειψη που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Δράμας, όχι μόνο σε τουριστικό, αλλά και σε κάθε επίπεδο.

Παρά, όμως, τα δεδομένα εμπόδια, με αισιοδοξία, αλλά και ρεαλισμό, η Δράμα και οι άνθρωποί της, με δημιουργικότητα και εργατικότητα, προσπαθούν να ξεπεράσουν κάθε δυστοκία και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις επόμενες γενιές, βάζοντας τέλος στις χαμένες ευκαιρίες. Η προσπάθεια αυτή σίγουρα δεν είναι εύκολη, όμως με πνεύμα ομοψυχίας και την καθολική ενεργοποίηση όλων των τοπικών δυνάμεων και κυρίως της ιδιαίτερα δραστήριας νεολαίας, τα θετικά αποτελέσματα μπορούν να έρθουν ταχύτερα του αναμενόμενου.

DramaΟ Νομός Δράμας αναπτύσσεται ως τουριστικός προορισμός, οι ξεχωριστές ομορφιές του γίνονται γνωστές σε όλη την Ελλάδα και οι επισκέπτες μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους στην περιοχή. Η Δράμα περνάει σε μια νέα εποχή, με αυτονόητες δυσκολίες, αλλά και με το πείσμα των κατοίκων τους ότι αυτός ο τόπος μπορεί επιτέλους να έρθει στο προσκήνιο.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

13 Διαδρομές για μια Αυθεντική Οινοτουριστική Εμπειρία

Εκδρομή στα Δυτικά: Πρέβεζα, Πάργα, Μεσοπόταμος

Eco-friendly Greece: Έρευνα για τον Βιώσιμο Τουρισμό

Βιωσιμότητα και Τουριστική Ανάπτυξη: Έννοιες Αντικρουόμενες;

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Αναστάσιος Νικολαΐδης ζει και δραστηριοποιείται στον τόπο καταγωγής του, τη Δράμα. Είναι συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «ΑΥΑ» στην περιοχή του φημισμένου τοπικού πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, διατηρεί Τεχνικό Γραφείο, ασχολούμενος με ένα ευρύ φάσμα αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων, και εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε επιχειρήσεις μαρμάρου. Το 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Δράμας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+