Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 Χρόνια Από τη Γέννησή της

Με μια μεγάλη συναυλία θα τιμήσει την αθάνατη ντίβα του λυρικού τραγουδιού για τα 100 χρόνια από γέννησή της ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» (Maria Callas Greek Society), το Σάββατο 17 Ιουνίου, με καλεσμένους τον διεθνούς φήμης τενόρο Roberto Alagna και την επίσης διάσημη σοπράνο Aleksandra Kurzak.

Ο Roberto Alagna και η Aleksandra Kurzak θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως τη σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και εντάσσεται στις δράσεις του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας. Έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της επίσημης ένταξης του εορτασμού των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023.

Σκοπός της συναυλίας, η αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας που ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2023, σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην «καρδιά» της Αθήνας. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό.

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» – «Maria Callas Greek Society» ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα μελετητών της ζωής και του έργου της μεγαλύτερης ντίβας του λυρικού θεάτρου του 20ού αιώνα, συλλεκτών και απλών θαυμαστών της, στα πρότυπα των αντίστοιχων φορέων που υφίστανται στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια.

Ανάμεσα στους σκοπούς του σωματείου είναι η προβολή της ελληνικότητας της Μαρίας Κάλλας, η διατήρηση της μνήμης της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, που θεωρείται αναμφισβήτητα η πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως καλλιτέχνης της όπερας, η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα, η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας καλλιτεχνών για την παρουσίαση μουσικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη της, η συγκέντρωση, συλλογή, καταγραφή και μελέτη στοιχείων που αφορούν τη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία, ως ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, η ενίσχυση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συναφών φορέων που προβάλλουν την όπερα, η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών στη μνήμη της.

Πληροφορίες για τον σύλλογο και τους σκοπούς του θα βρείτε εδώ.

Πληροφορίες

17 Ιουνίου 2023 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Εισιτήρια

Προπώληση: aefestival.gr, viva.gr | Κεντρικά Εκδοτήρια: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων) | Δευτ.-Παρ. 10:00-18:00

Τηλεφωνική Αγορά: 211 8008181 (Δευτ.-Παρ. 10:00-18:00) | ΑΜΕΑ: 210 3221 897 (Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00)

Τιμές

Διακεκριμένη Ζώνη: 280 ευρώ | Ζώνη Α′: 140 ευρώ | Ζώνη Β′: 100 ευρώ | Ζώνη Γ′: 80 ευρώ | ΑΜΕΑ: 30 ευρώ

Άνω Διάζωμα: Ζώνη Α′: 70 ευρώ | Ζώνη Β′: 50 ευρώ | Ζώνη Γ′: 30 ευρώ

***
Μετάκληση-Οργάνωση: Στέλιος Κωνσταντινίδης | Επικοινωνία-Γραφείο Τύπου: Χρύσα Ματσαγκάνη

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η αθηΝΕΑ είναι χορηγός επικοινωνίας τη εκδήλωσης.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Φλέρυ Νταντωνάκη | Το Αηδόνι του Φεγγαριού

Παύλος Παυλίδης: Μια Πρόβα και μια Συνέντευξη «Πέρα Από τη Θάλασσα»

Σωτήρης Δεσπότης: «Είναι Τρόπος Ζωής η Σύνθεση και η Ποίηση»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+