Άμεση Ανταπόκριση του Δεσμού στον Covid-19

Ο Δεσμός, από τις πρώτες μέρες της πανδημίας στη χώρα μας, έχει αναλάβει δράση για την ανταπόκριση στον Covid-19 και την ενίσχυση των πιο ευπαθών ατόμων. Συγκεκριμένα, η υποστήριξη των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωφελών Φορέων σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε με δωρεές ιδιωτών και εταιρειών. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί € 357.000 από 150 δωρητές ιδιώτες και εταιρείες, καθώς και χιλιάδες ευρώ από δωρεές σε είδος και υπηρεσίες, για την υποστήριξη περισσότερων από 120 φορέων σε όλη τη χώρα.

Ήδη σε 3 εβδομάδες έχει καταφέρει να παραδώσει σημαντικά ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό, όπως συμπυκνωτές οξυγόνου, νεφελοποιητές και φορητό ακτινογράφο, χιλιάδες λίτρα απολυμαντικά επιφανειών, αντισηπτικό υγρό και μαντήλια, χιλιάδες τεμάχια υγειονομικό και προστατευτικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, στολές μιας χρήσης, και πολλά ακόμα είδη πρώτης ανάγκης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προξενούν και οι αυθόρμητες, δημιουργικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού. Ξεχωρίζει η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης που οργάνωσε online δημοπρασία κρασιών στο Instagram και Facebook, συγκεντρώνοντας € 6.000 σε 3 ώρες, και η προσπάθεια του Υπερμαραθωνοδρόμου Θέμου Σγούρα, που έτρεξε 50 χιλιόμετρα στην αυλή του σπιτιού του στο Μάτι, για να συγκεντρώσει χρήματα για το Δεσμό.

Ο Δεσμός, ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει την προσφορά με την ανάγκη εκεί όπου πραγματικά υπάρχει, νιώθει διπλά περήφανος, γιατί έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωφελών οργανισμών της Ελλάδας.

Μέσα από τις συνεχείς εκκλήσεις προς ιδιώτες και εταιρείες, προτεραιότητα του Δεσμού είναι η ενίσχυση της άμυνας φορέων που φιλοξενούν τα πιο ευπαθή άτομα, ανάμεσά τους συνάνθρωποι όπως ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, βρέφη και παιδιά χωρίς οικογένεια, άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και υποκείμενα νοσήματα, νοσοκομεία, ξενώνες αστέγων, κέντρα ημέρας, κ.ά.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες ιδιώτες και εταιρείες εμπιστεύτηκαν τον οργανισμό προσφέροντας σημαντικές δωρεές, προϊόντα και πολύτιμες υπηρεσίες, όπως η Eurolife ERB, που μέσα από τη σημαντική δωρεά της έχει ήδη καλύψει τις ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας.

Διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία με περισσότερους από 800 φορείς κοινωνικής πρόνοιας, οργανώσεις και ευάλωτες ομάδες, η εικόνα των αυξημένων αναγκών τους διαμορφώθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες της κρίσης. Εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, η θωράκιση των ευάλωτων ομάδων απαιτεί πολύτιμο υγειονομικό υλικό, ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, είδη καθαρισμού και απολύμανσης, τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμη και μεταφορικά μέσα.

Ο Δεσμός, ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει την προσφορά με την ανάγκη εκεί που πραγματικά υπάρχει, νιώθει διπλά περήφανος, γιατί έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωφελών οργανισμών της Ελλάδας, αλλά και την εμπιστοσύνη και αγάπη όλων όσων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ανακούφιση όπου υπάρχει ανάγκη. Συνεχίζουμε δυναμικά τις παραδόσεις εξοπλισμού και υλικού σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα στο www.desmos.org, Instagram: desmos_non_profit_foundation, Facebook: Δεσμός ή Desmos.

Επικοινωνία: Έμιλυ Κερν 2168090840 και emily@desmos.org.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+