Αναδρομική Έκθεση «Th. Markellos» στην Γκαλερί ESTUDIO

H γκαλερί ESTUDIO παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση «Th. Markellos», σε επιμέλεια Αγγελικής Ντούρου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στην οδό Κυριαζή 9, Κηφισιά.

Ο Θεόδωρος Μάρκελλος ταξίδεψε στην ύπαιθρο και στις πόλεις με διάθεση περιηγητή, με σκοπό να συλλάβει και να αποδώσει το χρώμα, το φως και την ατμόσφαιρα που αποπνέει ο κάθε τόπος. Ορεινά και νησιωτικά τοπία, αστικά κέντρα και στιγμές θερινής ραστώνης μας μεταφέρουν νοσταλγικά σε μια εποχή αυθεντική, μας καλούν σε επανασύνδεση με την απλότητα.

Th.MarkellosΟ καλλιτέχνης χρησιμοποιεί απλόχερα στα έργα του το λάδι και εφαρμόζει λαμπρά χρώματα στον καμβά, σε μορφή πάστας. Δημιουργεί επιβλητικούς όγκους και αποφεύγει τη λεπτομερή γραφή. Η δυνατή χρωματική παλέτα και η εξπρεσιονιστική πινελιά του πλάθουν ανάγλυφα έργα που αποπνέουν έντονη ποιητική διάθεση και λυρισμό.

Η αναδρομική έκθεση του Μάρκελλου στην ESTUDIO gallery, μέσα από διακριτές ενότητες, ανατρέχει στην εποχή των ’50s, ’60s και ’70s και παρουσιάζει με ευαισθησία επιλεγμένα έργα από το ατελιέ του ζωγράφου, επιχειρώντας να ξανασυστήσει το έργο του σε ένα κοινό που αναζητά την επαφή με το αυθεντικό.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Μάρκελλος (Αθήνα, 1925 – 2015), σπούδασε στην ΑΣΚΤ κοντά στους Ανδρέα Β. Γεωργιάδη και Γιάννη Κεφαλληνό. Αποφοίτησε το 1953 έχοντας κερδίσει πέντε τιμητικές διακρίσεις. Με υποτροφία συνέχισε τις σπουδές του στη ζωγραφική στην Escuela de Bellas Artes de San Fernando (1954-1956) της Μαδρίτης, με δασκάλους τους Don Carlo Saens de Tejada και Don Francisco Soria Aedo, και στην École des Beaux-Arts (1960-1962) στο Παρίσι, κοντά στον Maurice Brianchon. Από το 1963 έζησε και δημιούργησε στην Ελλάδα, με έδρα του την Αθήνα. Το έργο του καλλιτέχνη έχει διακριθεί και έχει παρουσιαστεί σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, στην Εθνική Τράπεζα, στη Βουλή των Ελλήνων και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Συντελεστές

Διοργάνωση: ESTUDIO gallery

Επιμέλεια-Συντονισμός: Αγγελική Ντούρου MRICS, Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης / Σύμβουλος Τέχνης | Προληπτική Συντήρηση: Κυριακή Λέντζη, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, Πολιτιστική Διαχείριση MSc

Πληροφορίες

Εγκαίνια : Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 │19.00

Διάρκεια: 8 – 18.12.2023 | Ωράριο: Δευ-Σαβ, 10.00 – 21.00

Διεύθυνση: ESTUDIO gallery, Κυριαζή 9, Κηφισιά | Τηλ: 210 8086611

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Φωτογράφος του Μήνα | Αφροδίτη Ζαγγανά

«Modern Love», Ένας Εικαστικός Περίπατος με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+