«Bold Nature»: Το Project {Just/Art}* Παρουσιάζει την Έκθεση της Στέλλας Βουλγαράκη

«Η φύση έχει τελειώματα για να αποδείξει ότι είναι η εικόνα και οι ατέλειες του Θεού να αποδείξουν ότι είναι μόνο μια εικόνα». Με βασικό υλικό τον στόκο, κύρια εργαλεία της τα πινέλα και καθοδηγούμενη από τη φράση αυτή του Bertolt Brecht, η Στέλλα Βουλγαράκη επανασυστήνεται στο κοινό εδραιώνοντας την καλλιτεχνική της έκφραση.

Δέντρα καμένα, δάση κατεστραμμένα, άνθη μαραμένα, πλήρως εναρμονισμένα σε φόντο πολύχρωμων ουρανών και ρομαντικών συνθέσεων, συνθέτουν τη νέα έκθεση της εικαστικού με τίτλο «Τολμηρή Φύση» (Bold Nature), προτείνοντας έτσι στο κοινό μια περιήγηση σε ένα «πραγματικό» δάσος που αναγεννάται μετά την καταστροφή. Λειτουργώντας σαφώς ως μια πρόσκληση στην ανθρωπότητα να επανεκτιμήσει τη θέση της στον πλανήτη και να οδηγηθεί σε έναν νέο πράσινο κόσμο, στον κόσμο της ελπίδας.

Η Στέλλα Βουλγαράκη επιστρέφει στα γνώριμα εικαστικά της μονοπάτια έξι χρόνια μετά την τελευταία της έκθεση, με αποτέλεσμα που εκπλήσσει, δημιουργώντας εικόνες της φύσης που φιλτράρονται, αφαιρώντας τις λεπτομέρειες και αφήνοντας το χρώμα και τον όγκο να αφυπνίσουν. Στην πιο ώριμη καλλιτεχνική της φάση, η εικαστικός αφήνει τις εντάσεις και τις εκρήξεις χρωμάτων και οραματίζεται ένα μετα-ανθρωποκεντρικό τοπίο, όπου οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν σε αρμονία με τη φύση. Για την ίδια, η μόνη επιλογή είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και τη σχέση μας με τη φύση.

«Αντί να βλέπουμε τους ανθρώπους ως κάτι ξεχωριστό από τη φύση, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μέρος αυτής. Αντιλαμβανόμενοι τη στάση αυτή, προχωρήσαμε ευκολότερα στον σχεδιασμό της έκθεσης», συμπληρώνει ο επιμελητής της έκθεσης Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

Το εμβληματικό μέγαρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» φαντάζει ο ιδανικός χώρος παρουσίασης της νέας έκθεσης της Βουλγαράκη, αφού ναι μεν αποτελεί τον αρχαιότερο πολιτιστικό σύλλογο της Αθήνας (ιδρύθηκε το 1865), αποκτώντας φήμη και κύρος πραγματικής «Ακαδημίας», αφετέρου δε συμβάλλει αποτελεσματικά στη διάδραση τέχνης-κοινωνίας εντάσσοντας τη σύγχρονη αυτή τέχνη αβίαστα στους ιστορικούς του χώρους.

Η έκθεση αποτελείται από δώδεκα νέα έργα και έξι παλαιότερα της εικαστικού και θα φιλοξενείται στη λαμπερή αίθουσα στον τρίτο όροφο του Συλλόγου «Παρνασσός».

***

{Just/Art}*: Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο του οποίου διερευνά χώρους-ορόσημα ως σημεία τέχνης και τη σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η έβδομη έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται.

Πληροφορίες

Διοργανωτής: {Just/Art}* | 11-16 Απριλίου, 12:00-21:00 | Εγκαίνια: Δευτέρα 11 Απριλίου, 17:00-21:00 | Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» (3ος όροφος): Πλατεία Καρύτση  8, τηλ. 210 3221917

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Ένα Κύμα-Νεύμα στον Ρευστό Κόσμο μας η Νέα Τοιχογραφία της «Στέγης»

Ο Νίκος Εγγονόπουλος στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+