#BraveNewSkills: Το Μέλλον της Εργασίας σε Έναν Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Κόσμο

H απόκτηση νέων δεξιοτήτων αποτελεί «κλειδί» για την προσαρμογή στις συνεχείς αλλαγές. Ωστόσο, σε έναν κόσμο όπου η συσσωρευμένη και ολοένα αυξανόμενη ανθρώπινη γνώση βρίσκεται στην παλάμη του χεριού μας, ποια είναι τα εφόδια στα οποία πρέπει να επενδύσουμε; Είναι άραγε πολύ αργά για να τα αποκτήσουμε στη μέση της επαγγελματικής μας ζωής;

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewSkills προσπαθεί να ρίξει φως στο μέλλον των επαγγελματικών δεξιοτήτων και της αγοράς εργασίας όπου οι σταθερές αλλάζουν συνεχώς.

#BraveNewSkills

Μαριαννα Σκυλακάκη | Founder & CEΟ αθηΝΕΑ

Πόσο πιθανό είναι να καταργηθούν λόγω της τεχνητής νοημοσύνης ορισμένα επαγγέλματα; Υπάρχουν ειδικότητες που λείπουν από την αγορά; Ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες ανεξαρτήτως επαγγελματικού προσανατολισμού; Πώς μπορεί να προετοιμαστεί κάποιος για το μέλλον; Αναζητώντας απαντήσεις μιλάμε με τους ειδικούς του χώρου, ενώ επισκεπτόμαστε την έδρα της PeopleCert, της εταιρείας που καταλαμβάνει ηγετική θέση, διεθνώς στις πιστοποιήσεις σχεδόν κάθε είδους δεξιότητας.

Φαίνεται ότι ο καλύτερος, ίσως, τρόπος για να προετοιμαστεί κάποιος για το μέλλον είναι αρχικά να αποδεχθεί ότι η αλλαγή είναι η μόνη βεβαιότητα.

  • Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 15:00, στον ANT1.

Μια Eκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#BraveNewSkills

Βύρων Νικολαΐδης | Ιδρυτής & CEO PeopleCert

Πρόσωπα (με Σειρά Εμφάνισης) στην Εκπομπή #BraveNewSkills

Έλενα Γεωργανά, Business Partner @Executive Level, kariera.gr | Βύρων Νικολαΐδης, Ιδρυτής & CEO, PeopleCert | Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ΟΠΑ | Κατερίνα Πραματάρη, Καθηγήτρια, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΟΠΑ |Δημήτρης Νικολαΐδης, Chief Growth Officer, PeopleCert | Εύα Τσαντιράκη, Software Engineer

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση/Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Ο πρώτος κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

#BraveNewFood: Το Μενού του Μέλλοντός μας 

#BraveNewNetworks: Το Μέλλον της Ενέργειας είναι Πράσινο

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+