Χάρτης των Γεύσεων 2022: Μεγαλύτερος και Καλύτερος από Κάθε Άλλη Φορά

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 19ος Χάρτης των Γεύσεων, συγκεντρώνοντας κάτω από την ίδια στέγη, το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo, εκατοντάδες οινοποιούς από όλη την χώρα και χιλιάδες επισκέπτες, οινόφιλους καταναλωτές και επαγγελματίες. 

Η μεγάλη ικανοποίηση που εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες αποτυπώνεται στον χαρακτηρισμό «καλύτερος από κάθε άλλη φορά» και αποτελεί απόδειξη ότι ο Χάρτης των Γεύσεων, εκτός από σημείο αναφοράς για τον αμπελοοινικό κλάδο, είναι μια σημαντική εκδήλωση που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναβαθμίζεται. 

Σε Ανοδική Πορεία

 Η ανοδική πορεία εκφράζεται και από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των οινοποιείων που συμμετέχουν. Ανάμεσα στις 150 φετινές συμμετοχές (+12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), δίπλα στους καθιερωμένους οινοποιούς βρέθηκαν αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι στην εκδήλωση αλλά και στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. 

Σημαντική είναι και η αύξηση της παρουσίας των εισαγωγέων που πρόσφεραν προς γευστική δοκιμή κρασιά από σπουδαίες οινοπαραγωγικές χώρες. Σημειώνουμε τη δυναμική παρουσία της Κύπρου με 6 οινοποιεία και ειδικές γευστικές δοκιμές για τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της. 

Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει τη συνεχή αναβάθμιση της εκδήλωσης, εκτός από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών (+24% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), είναι η σταδιακή διαφοροποίηση του προφίλ τους. Περισσότεροι νεαροί επισκέπτες και επαγγελματίες, επισκέπτες με οινικές γνώσεις και διάθεση για γευστική δοκιμή αποτελούν πραγματικά ενδιαφέρον «κοινό» για τους οινοποιούς. 

Τέλος, οι παράλληλες εκδηλώσεις, εμπλουτίζοντας την εμπειρία, συγκεντρώνουν το έντονο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων. Τόσο τα σεμινάρια του Wine School όσο και οι υψηλού επιπέδου κάθετες γευστικές δοκιμές, οι παρουσιάσεις καινοτόμων θεμάτων, προϊόντων, τεχνολογιών, επιστημονικών προγραμμάτων, οι επιδείξεις μαγειρικής που φέρνουν κορυφαίους chef στην έκθεση, ακόμη και η προβολή ταινιών. 

Η Wine Plus

 Η διοργανώτρια Wine Plus συνεργάζεται στενά με τους επίσημους φορείς του ελληνικού κρασιού ώστε να εκφράζει αποτελεσματικά όλον τον κλάδο. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη φετινή διοργάνωση, δεσμεύεται ότι θα συνεχίζει να προσφέρει στους εκθέτες και στους επισκέπτες του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και καινοτομία, βοηθώντας τους παραγωγούς να προβάλουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους και τους καταναλωτές να εκπαιδευτούν και να επιλέξουν τα κρασιά που τους αρέσουν. 

 Η Wine Plus και ο Χάρτης των Γεύσεων, αφού μας πρόσφεραν για ακόμη μία χρονιά το πιο αγαπημένο Σαββατοκύριακο του ημερολογίου, ανανεώνουν το rendez-vous μας για τον Δεκέμβριο του 2023, με την επετειακή 20ή διοργάνωση. 

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Tα ΒορΟινά των Χριστουγέννων, τα ΒορΟινά της Αγάπης

Αrt de la Table: οι Kαλοί Tρόποι στο Tραπέζι Eίναι Tέχνη

Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι με Kατσικίσιο Tυρί, Βlue Cheese και Mαρμελάδα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+