Μουσικά Καρέ: Όταν το Τραγούδι Συναντά τα Κόμικς

Πολλές φορές λέω ότι η μουσική είναι το μόνο πράγμα που συνεχίζει να με εκπλήσσει. Ίσως, πρέπει να προσθέσω, και τα βιβλία.  Στα “Μουσικά Καρέ” η μουσική συναντά την τέχνη των κόμικς και 10 Έλληνες κομίστες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να αποτυπώσουν αγαπημένα τραγούδια σε μορφή κόμικ, με αποτέλεσμα οι Οasis να συναντούν τη Ρόζα Εσκενάζυ και οι Jet τα Υπόγεια Ρεύματα.

Η ιδέα ξύπνησε μέσα μου παλιές μνήμες για τραγούδια που ήθελα να οπτικοποιήσω. Πόσες φορές δεν έχουμε ζήσει το δικό μας soundtrack; Στη συγκεκριμένη έκδοση, εννιά αγαπημένα τραγούδια γίνονται ιστορίες κόμικς, αποδεικνύοντας πως η μουσική δεν έχει σύνορα.

Στα “Μουσικά Καρέ” οι καλλιτέχνες αφέθηκαν ελεύθεροι να… κομίσουν, ως κομίστες το τραγούδι στο κοινό με τον τρόπο που ήθελαν και όχι με παρόμοιες τεχνικές και μανιέρες. Αυτό είναι που κάνει μοναδικό το concept και ελπίζουμε να έχει συνέχεια.

“Η Μουσική Δίνει Ψυχή στο Σύμπαν”

Το νέο αυτό κόμικ έρχεται ως απόδειξη πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν όχι απλά να συνεργαστούν, αλλά να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντάς μας εξαιρετικές στιγμές απόλαυσης. Ο Πλάτωνας έλεγε: “Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα”.

Τα Μουσικά Καρέ είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια εικονογράφησης αγαπημένων τραγουδιών του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς ρεπερτορίου.

Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Νικόλαο Κούτση, την έκδοση προλογίζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Θοδωρής Μανίκας (στο Κόκκινο 105,5 fm), ενώ ο Νίκος Πορτοκάλογλου, μέσα από μια συνέντευξη εμπλουτισμένη με καλαίσθητα σκίτσα, μας εξιστορεί άγνωστες πτυχές της διαδρομής του, αλλά και τη στενή του σχέση με την Ένατη Τέχνη!

Τα Μουσικά Καρέ δημιουργήθηκαν από τους κομίστες Θανάσης Καραμπαλίος, Αρινέλα Κοτσίκο, Περικλής Κουλιφέτης, Νικόλας Κούρτης, Νικόλαος Κούτσης, Στύρος Κιουτσιούκης,  Αγγελική Σαλαμαλική, Κωνσταντίνος  Σκλαβενίτης, Νικόλας Στεφαδούρος, Κώστας Φραγκιαδάκης.

Τα Μουσικά Καρέ είναι ήδη διαθέσιμα σε βιβλιοπωλεία, πρακτορεία με comics, το site  των εκδόσεων Μικρός Ήρως και στα περίπτερα όλης της χώρας.

Διαβάστε στην αθηΝΕΑ για αγαπημένα graphic novel:

Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου

“Ληστές” Από τις Εκδόσεις Polaris: Ένα Άψογα Σκοτεινό Graphic Novel

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+