Διαφορετικά Δώρα με Στιλ για τις Φετινές Γιορτές

Θα πω κατευθείαν κάτι που νομίζω εκφράζει τους περισσότερους σαν βγουν στον πηγαιμό για την Ιθάκη που λέγεται “τέλειο δώρο Χριστουγέννων”: είμαι μεγάλη οπαδός των “ψαγμένων” δώρων, αυτών που κι από το περιτύλιγμα ακόμα φαίνεται ο κόπος της έρευνας, η επένδυση πολύτιμου χρόνου στην επιλογή τους, η φροντίδα, η λαχτάρα να δώσει χαρά και τελικά η αγάπη αυτού που το προσφέρει.

Προσπαθώ, λοιπόν, να φανταστώ τι θα ονειρευόταν να αποκτήσει ο παραλήπτης αλλά δεν θα το προσφέρει ο ίδιος στον εαυτό του. Λατρεύω λοιπόν τα γεμάτα από σκέψη  δώρα, αυτά για τα οποία “την ίδρωσε τη φανέλα” του εορταστικού shopping ο δωρητής. Και βρίσκω ότι αντικατοπτρίζουν ένα απαράμιλλο στιλ.

Φέτος, όμως, που το σπορ του festive shopping αλλάζει εκ των πραγμάτων περιβάλλον και κανόνες, τα δώρα με στιλ προσαρμόζονται και (οφείλουν να) ανταποκρίνονται ανάλογα.

Λατρεύω τα γεμάτα από σκέψη δώρα, αυτά για τα οποία “την ίδρωσε τη φανέλα” του εορταστικού shopping ο δωρητής. Και βρίσκω ότι αντικατοπτρίζουν ένα απαράμιλλο στιλ.

Να λοιπόν κάποιες ιδέες μου για τους “σημαντικούς άλλους” μας, που προτείνω σαν τροφή για σκέψη και ερέθισμα στη δική σας φαντασία γι’ αυτές τις ιδιαίτερες γιορτές Χριστουγέννων του 2020.

Δωρίστε “Άυλα” Δώρα: Yπηρεσίες

Τα γιορταστικά οικογενειακά τραπέζια, έστω και περιορισμένα, θα είναι η πιο ζεστή, εγκάρδια συνάθροιση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Προσφέρετε στην οικοδέσποινα (ή στον οικοδεσπότη, αν παίρνει εκείνος τα ηνία του καλέσματος) που κι εφέτος θα στρώσει ένα εορταστικό τραπέζι, έστω μεσημεριανό, έστω για έως 9 άτομα, μια… νεράιδα με μαγικό ραβδί!

Συνέπεια των συνθηκών, αρκετά νέα ταλέντα μαγειρικής, γνωστών εστιατορίων, αλλά και επαγγελματίες ιδιώτες, θα κάνουν τα ψώνια, θα έρθουν να μαγειρέψουν στην κουζίνα της τα “δικά της” πιάτα, θα στρώσουν το τραπέζι με τα δικά της σερβίτσια και θα μαζέψουν πριν φύγουν τα απομεινάρια της γιορτής. Κι αν το κόστος σας βγάζει από το μπάτζετ σας, προτείνετε να το μοιραστείτε και με τους άλλους καλεσμένους. Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα το χαρούν ιδιαίτερα!

Προσφέρετε, επίσης υπηρεσίες συνεργείου γενικού καθαρισμού οικιών που σε μια-δυο μέρες ανάλογα, θα κάνουν πόρτες, παράθυρα, τοίχους, έπιπλα και σκεύη να λάμπουν πεντακάθαρα – και με υγειονομική ασφάλεια! Αντίστοιχα, προσφέρετε  στον/στην κάτοχο  ΙΧ ένα σέρβις αυτοκινήτου που μονίμως το αναβάλλει, πακέτο και μ’ έναν βιολογικό καθαρισμό του κλιματισμού, για να είστε στο “κλίμα” των επίκαιρων προδιαγραφών υγιεινής. Μία περιποίηση φυτών βεράντας, κήπου ή αυλής από επαγγελματία κηπουρό, ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος είναι κάτι που θα εκτιμηθεί επίσης πολύ από αυτούς που αγαπούν τα φυτά τους σαν… κατοικίδια!

Δωρίστε Ψυχαγωγία, Πολιτισμό, Θεάματα στο Σπίτι

Προσφέρετε ηλεκτρονικά εισιτήρια για παραστάσεις, συναυλίες, παιδικό θέατρο, όπερα (ανάλογα με τα γούστα) ή και ηλεκτρονικές ξεναγήσεις στα μεγάλα μουσεία και γκαλερί, Ελλάδας και εξωτερικού. Και για να κάνετε τη θέαση απλή σε όσους δεν έχουν smart TV, δωρίστε κι ένα τάμπλετ – που τώρα πια είναι εξαιρετικά προσιτά.

Προσφέρετε audio books εκεί όπου υπάρχει δυσκολία στην ανάγνωση, αλλά και σε πολυάσχολους που τους αρέσει να συνδυάζουν δραστηριότητες π.χ. άσκηση και ακρόαση.

Και κάτι αληθινά πρωτότυπο: οργανώστε και προσφέρετε μια θεατρική παράσταση στο σπίτι!  Σπιτικά σαλόνια μπορούν να “φιλοξενήσουν” παραστάσεις  θεατρικών μονόπρακτων, μονόλογων ακόμα και stand-ups από νέους ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών, ερασιτεχνικούς θιάσους – που κάποιοι προσφέρουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς την αμοιβή τους. Αξίζει να το ψάξετε, είναι αρκετοί.

Δωρίστε Σπορ και Χόμπι στους Νέους

Για λίγο μετά, όταν θα “ανοίξουμε” (ναι, φαίνεται πια ξεκάθαρα το τέλος του τούνελ!): μία εγγραφή σε αθλητικό σύλλογο του αθλήματος που τους αρέσει ή που θα ήθελαν να δοκιμάσουν, ένα μουσικό όργανο και εγγραφή σε ωδείο ή σε εργαστήριο καλών τεχνών θα τους ανοίξει καινούργιους δρόμους και ίσως αναδείξει κρυφά ταλέντα.

Δωρίστε Φιλοξενία

Ετεροχρονισμένο κι αυτό το δώρο για λίγο “μετά”: φιλοξενείστε για λίγες μέρες τα παιδιά φίλων σας (και φίλους των παιδιών σας), ώστε να μπορέσουν να αποδράσουν σε εκείνο τα ταξιδάκι του μέλιτος που από τον γάμο τους δεν αξιώθηκαν. Ή φιλοξενείστε το κατοικίδιο φίλων που θα λείψουν και δεν μπορούν να το πάρουν μαζί. (Βασική προϋπόθεση για το παραπάνω να γνωρίζετε καλά και παιδιά και κατοικίδιο!).

Τέλος, Μην Ξεχάσετε το Περιτύλιγμα των Άυλων Δώρων σας!

Φτιάξτε ή βρείτε μια έξυπνη κάρτα που θα διανθίσετε με φωτογραφίες και περιγραφή του δώρου σας, στολίστε με όμορφα γραφιστικά, συσκευάστε ανάλογα σε κουτί ή φάκελο. Η συσκευασία είναι πολλές φορές εξίσου σημαντική με το περιεχόμενο.

Το δώρο σας έτσι, θα καταγραφεί, θα φυλαχθεί και θα περάσει στην ιστορία με το στιλ που του αρμόζει!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
In Style We Stand
In Style We Stand

Η Νίκη Ψαραύτη-Μπουτάρη είναι Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε απο την ΑΣΟΕΕ, τμήμα Δοικήσεως Επιχειρήσεων, και είναι κάτοχος Exec. ΜΒΑ του Alba, American College of Greece. Η σταδιοδρομία της στη Διαφήμιση αναπτύχθηκε και ταυτίστηκε με την πορεία της διαφημιστικής της εταιρείας Arrow, όπου ως CEO διαχειρίστηκε την επικοινωνία πολλών γνωστών και εμβληματικών brands και οργανισμών, εγχώριων και πολυεθνικών. Το διάστημα 2013-2019 υπηρέτησε στο American College of Greece ως Αντιπρόεδρος με τομέα το Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, αναπτύσσοντας την στρατηγική επικοινωνία περιεχομένου και εισάγοντας στο ψηφιακό διαδραστικό μάρκετινγκ και τις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες του ιδρύματος. Οπαδός στην πράξη της δια βίου μάθησης, επίμονη αναγνώστρια, λάτρης της λογοτεχνίας και της γλώσσας, καταθέτει στην αθηΝΕΑ απόψεις και σχολιασμούς για τη σημασία του στιλ στην ποιότητα ζωής μας, μέσα από τη στήλη "In Style We Stand".

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+