Διαγωνισμός Τεχνητής Νοημοσύνης Makeathon | Από Φοιτητές για Φοιτητές

Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Makeathon, ένας καινοτόμος και δημιουργικός διαγωνισμός τεχνητής νοημοσύνης, απευθύνεται σε φοιτητές και πρόσφατους αποφοίτους που έχουν πάθος για το ΑΙ. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Απριλίου 2024, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στόχος της UniAI, φορέα του διαγωνισμού, μια φοιτητική πρωτοβουλία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στην Ελλάδα, είναι η σύνδεση φοιτητών, οργανισμών, εταιρειών και startups με κεντρικό άξονα την προώθηση της εκπαίδευσης και της καινοτομίας με AI.

Μέσω διαφόρων εκδηλώσεων και πρότζεκτ φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης σε κάθε τομέα. Ο διαγωνισμός τεχνητής νοημοσύνης από φοιτητές για φοιτητές Makeathon διοργανώνεται για πρώτη χρονιά.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Λύσεις σε Real Life-Challenges

Στο Makeathon, φοιτητές με διαφορετικά backgrounds να σχηματίσουν διεπιστημονικές ομάδες 4-5 μελών, οι οποίες με τη χρήση AI εργαλείων θα δώσουν λύσεις σε real life-challenges.

Την πρώτη μέρα του event, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν deep dive sessions και online workshops με ειδικούς του χώρου. Στη συνέχεια θα σχηματιστούν οι ομάδες και οι 5 challenge owners θα παρουσιάσουν τα challenges προς επίλυση.

Τη δεύτερη μέρα ακολουθούν πολλές ώρες προγραμματισμού, χρήσης AI εργαλείων και επικοινωνίας με την ομάδα κάθε συμμετέχοντα.

Τέλος, την τρίτη μέρα, κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τη λύση της στην κριτική επιτροπή και θα ανακοινωθούν οι νικητές.

Στόχος του Makeathon, είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις στον τομέα του AI και να έρθουν σε επαφή με άλλους φοιτητές, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου. Όλα αυτά, με κεντρικό άξονα την προώθηση της καινοτομίας και της εκπαίδευσης με το AI.

Πληροφορίες

Αιτήσεις έως τις 14 Απριλίου | Μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής εδώ

makeathon.uniai.gr | Instagram | LinkedIn

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Τι να Προσδοκά η Ελλάδα στην Εποχή της AI;

BEYOND 4.0 | Η Διεθνής Έκθεση για την Ψηφιακή Τεχνολογία & την Καινοτομία

Suno AI | Η Μουσική Γράφεται με «ΑΙ»;

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+