Δρομολόγια Πλοίων: Αναμείνατε στο Ακουστικό σας

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι κάθε χρόνο ένα πρώτο «στοίχημα» για τον εγχώριο τουρισμό, κάτι που αποδείχθηκε και φέτος, τόσο από τα σχετικά ρεπορτάζ εξόδου των εκδρομέων, όσο και από την κίνηση σε δρόμους και λιμάνια της χώρας για όσους από εμάς τόλμησαν την απόδραση.

Και γράφω «τόλμησαν» γιατί, με όλα τα καλά που έχει να προσφέρει η χώρα μας στους επισκέπτες των αμέτρητων και μαγευτικών προορισμών της, σε κάποια «πεζά» αλλά όχι αμελητέα ζητήματα εξακολουθεί να απογοητεύει.

Οι Καθυστερήσεις Πάντα στο Πρόγραμμα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καθυστερήσεις των ακτοπλοϊκών γραμμών –που είναι σχεδόν αναμενόμενες, ακόμη και από τα λεγόμενα «γρήγορα» πλοία–, ο πανικός έξω από τα λιμάνια –«το πλοίο δεν μπορεί να εισέλθει στον λιμένα Χ γιατί κάνει άλλο πλοίο χειρισμούς»–, ο πανικός για την είσοδο στο γκαράζ, την έξοδο από το πλοίο, την έξοδο από το λιμάνι…

Υπάρχει πάντως μια ειδοποιός διαφορά στο πώς αυτό το μπάχαλο αντιμετωπίζεται από Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Στα θετικά για τους Έλληνες είναι ότι τουλάχιστον εμείς καταλαβαίνουμε, περίπου, τι γίνεται. Κάνουμε για παράδειγμα, εν πλω, μια ερώτηση και μαθαίνουμε ότι από τις 20:30 το πλοίο θα φτάσει, ίσως, στις 21:30. Άλλωστε, στο σπίτι μας γυρνάμε, δεν έγινε και κάτι με τη λίγη ταλαιπωρία στο τέλος μιας κατά τα άλλα απολαυστικής εκδρομής.

Το Κόστος της Αργοπορίας

Ο ξένος επισκέπτης, βέβαια, είναι άλλη ιστορία. Συχνά έχει πτήση να προλάβει και περιορισμένη εικόνα του τι συμβαίνει. Έχει, όμως, εισπράξει και ένα θετικό από την όλη εμπειρία: γνωρίζει πλέον, και άρα μπορεί την επόμενη χρονιά να επιλέξει να πάει σε κάποια άλλη χώρα να κάνει τις διακοπές του, σε αντίθεση με εμάς που, παρά την γκρίνια, πάλι με χρόνους με καιρούς στα ίδια πλοία θα ναυλώνουμε θέση για να φτάσουμε στα νησιά της πατρίδας μας.

Θα πληρώνουμε τα εισιτήρια όλο και πιο ακριβά, οι υπηρεσίες θα παραμένουν αυτές που ξέρουμε και (δεν) αγαπάμε και οι επιλογές για τη μετάβαση στους προορισμούς αυτούς θα εξακολουθούν να είναι τόσο συγκεκριμένες και καλά οχυρωμένες που μέχρι στιγμής τίποτα δεν μοιάζει ικανό να διαταράξει τον τρόπο λειτουργίας τους, κανένας σοβαρός λόγος δεν συντρέχει που να τις αναγκάζει να βελτιωθούν.

Διαβάστε ακόμη περισσότερη αθηΝΕΑ με άποψη:

Η Οπλοκατοχή στον Λευκό Οίκο

Ρωμανιώτικη Κληρονομιά: Τελευταία Λάμψη ή Νέα Αρχή;

Γυναικεία Εκπροσώπηση σε ΔΣ: Παιχνίδια με τις Λέξεις

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+