Ευκαιρίες Δωρεάν Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής για MKO από το HIGGS

Για μια ακόμα χρονιά το HIGGS ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα Incubator, GSE Incubator και Accelerator. Τα τρία εξειδικευμένα προγράμματα του HIGGS, τα οποία προσφέρονται διαδικτυακά, στοχεύουν στην υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική.

Το πρόγραμμα Accelerator έχει στόχο την υποστήριξη ώριμων οργανώσεων, με λειτουργία άνω των 2 ετών, σε ζητήματα στρατηγικής, business plan, διαμόρφωσης προτάσεων και οικονομικής βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα έχει εξάμηνη διάρκεια και περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική για 8 μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις. Το Accelerator, με έναρξη τον Νοέμβριο του 2023, θα υλοποιηθεί σε 2 τρίμηνα, το καθένα με εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα, ξεκινώντας με ένα εντατικό bootcamp 2 εβδομάδων.

Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator (Green & Social Entrepreneurship Incubator) απευθύνονται σε νεοσύστατες ΟΚοιΠ (Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Σωματεία, Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης) και φορείς κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας αντίστοιχα, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια μέσω εκπαίδευσης και συμβουλευτικής ώστε να εξασφαλίσουν σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία.

Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι οι φορείς που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση να είναι σε θέση να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους, είτε μέσω της προσέλκυσης χρηματοδότησης είτε μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας (GSE Incubator), σχετικής με το αντικείμενό τους. Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator αφορούν αποκλειστικά φορείς που είναι σε διαδικασία εκκίνησης/λειτουργίας/ επανεκκίνησης και έχουν αποκτήσει νομική υπόσταση τα τελευταία 2 χρόνια.

Η έναρξη των δωρεάν προγραμμάτων Incubator και GSE Incubator γίνεται κάθε Νοέμβριο και η διάρκειά τους κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες και το καθένα από αυτά μπορούν να δεχτούν έως και 5 ενδιαφερόμενους φορείς.

Στο πλαίσιο των 3 προγραμμάτων συμπεριλαμβάνονται 4 εβδομάδες υποχρεωτικής εντατικής εκπαίδευσης (bootcamp), εργαστήρια και σεμινάρια, one-to-one συναντήσεις και mentorship με εξειδικευμένους συνεργάτες και ειδικούς, καθώς και ευκαιρίες networking με άλλες ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών, μέσα μαζικής επικοινωνίας αλλά και χρηματοδότες.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων και για τα 3 προγράμματα (Incubator, GSE Incubator και Accelerator) ξεκίνησε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Για την κατάθεση αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω link:

IncubatorGreen & Social Entrepreneurship Incubator (GSE) ● Accelerator

Υποστηρικτές και Χορηγοί

Μεγάλοι Δωρητές του προγράμματος Accelerator είναι το Ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το GSE Incubator υλοποιείται σε συνεργασία με το NBG Business Seeds – Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Κοινωνία των Πολιτών | Το HIGGS Απορροφά την Εthelon

PRECIOUS : Ένας Πολύτιμος Σύμμαχος στην Ανάλυση Ιατρικών Δεδομένων με Έδρα τα Ιωάννινα

Κινεζικές Επιχειρήσεις στη ΔΕΘ | Πιο Κοντά από Ποτέ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+