Κινεζικές Επιχειρήσεις στη ΔΕΘ | Πιο Κοντά από Ποτέ

Η ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκπροσώπων θεσμικών και επενδυτικών φορέων της πόλης Ruian της Κίνας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων αξιωματούχων εστίασε στη συμμετοχή επιχειρήσεων από τη Ruian σε εκθεσιακά γεγονότα της ΔΕΘ-HELEXPO και ειδικότερα στην Agrotica, στη Phioxenia, στη ΔΕΘ του 2024 και σε εκθέσεις με αντικείμενο την ενέργεια και την τεχνολογία.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής του φορέα Standing Committee of the National People’s Congress of Ruian, κ. Ying Xike, υφίσταται έντονο ενδιαφέρον από Κινέζους επιχειρηματίες για σύναψη επιχειρηματικών σχέσεων με Έλληνες και Βαλκάνιους ομολόγους τους.

Ο κ. Ying Xike σημείωσε ακόμη ότι και ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες εκθέσεις στην Κίνα. Στην αποστολή από την πόλη Ruian, η οποία είναι ένα σύγχρονο βιομηχανικό και εμπορικό αστικό κέντρο με 1,1 εκατομμύριο κατοίκους, συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Ruian Investment Promotion Service Center, του Ruian Agriculture and Countryside Bureau και του Ruian Municipal People’s Government Office.

Να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων με την Κίνα αποτελεί σταθερή παράμετρο της στρατηγικής της ΔΕΘ-HELEXPO, που κορυφώθηκε το 2017 στην 82η ΔΕΘ, όταν η Κίνα ήταν η Τιμώμενη Χώρα.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Κοινωνία των Πολιτών | Το HIGGS Απορροφά την Εthelon

Σπύρος Πέγκας: «Το Όραμά μου Είναι μια Καθαρή και Πράσινη Θεσσαλονίκη, σε Διαρκή Εξωστρέφεια»

PRECIOUS : Ένας Πολύτιμος Σύμμαχος στην Ανάλυση Ιατρικών Δεδομένων με Έδρα τα Ιωάννινα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+