Εκδρομή για τη Δημοπρασία της VERGOS Auctions και του Κτήματος ΣΚΟΥΡΑ

Η φυγή από την Αθήνα είναι πάντα ένα ζητούμενο. Βρέθηκα στη Νεμέα και στην περιοχή του Άργους, νωρίς το πρωι με συννεφιά, να οδηγώ τη μηχανή προς το Κτήμα Σκούρα.

Η επίσκεψη σχετιζόταν με τη δημοπρασία 21 φιαλών για φιλανθρωπικό σκοπό, προσφορά του Κτήματος Σκούρα σε συνεργασία με την Vergos Auctions.

Η Επέτειος από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έδωσε την έμπνευση στο Κτήμα Σκούρας να κυκλοφορήσει τη φετινή χρονιά το εκλεκτό κρασί “Λαβύρινθος 21 Xρονιές”, διαθέτοντας τις 21 από αυτές για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, όλα τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.

Η δημοπρασία είχε μεγάλο ενδιαφέρον, έμοιαζε με το σκηνικό που οι περισσότεροι έχουμε δει στις ταινίες!  Έτσι, δύο από τις συλλεκτικές εμφιαλώσεις “Λαβύρινθος 21 Χρονιές” έφτασαν στην τιμή ρεκόρ, για την ελληνική αγορά κρασιού, των 6.000€ έκαστη,  κατά τη διάρκεια της επετειακής φιλανθρωπικής δημοπρασίας.

Δημοπρασία για Ρεκόρ

Ο έντονος ρυθμός των ‘χτυπημάτων’ από τους συμμετέχοντες έδωσε το στίγμα της δημοπρασίας με το σύνολο της αξίας πώλησης των  21 αριθμημένων φιαλών να προσεγγίζει το συμβολικό ποσό των 21.000€. Μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι το ευαισθητοποιημένο κοινό ανταποκρίνεται με θέρμη σε ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας που στόχο έχουν την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, κα. Δάφνη Οικονόμου η οποία τίμησε με την παρουσία της τη δημοπρασία, ευχαρίστησε θερμά τον Ανδρέα Βέργο, Managing Director της VERGOS Auctions και τον Γιώργο Σκούρα, ιδιοκτήτη του οινοποιείου Κτήμα Σκούρας, εξαίροντας την πρωτοβουλία τους όπως και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Για περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της φιλανθρωπικής δημοπρασίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com

Οινοτουρισμός; Μα Φυσικά!

Αν βρεθείτε στο χώρο του Κτήματος Σκούρα, θα συμφωνήσετε ότι το οινοποιείο είναι εντυπωσιακό, καλαίσθητο και ευρύχωρο. Στα πλαϊνά, δεκάδες βαρέλια γεμάτα με νερό για να “στανιάρουν”, κυπαρίσσια, αμπέλια και στο βάθος η Λάρισα Άργους, το κάστρο της περιοχής.

Photo Aris GavrielatosΕίχαμε την τύχη να μας μιλήσει και να μας ξεναγήσει ο Γιώργος Σκούρας στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου, στο κελάρι και στη συνέχεια με τον Δημήτρη Σκούρα να κάνουμε μια μίνι-οινογνωσία με κρασιά του κτήματος.  Δοκιμάσαμε ένα ξηρό λευκό Viognier Cuvée Larsinos 2020, ένα ροζέ Peplo από Αγιωργίτικο, Syrah και Μαυροφίλερο και τέλος το “πρώτο παιδί” του κτήματος, το ερυθρό ξηρό “Μέγα Οίνο’ που αποτελείται από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon.

Σε μια σύντομη κατ’ιδίαν συζήτηση, ο Δημήτρης τόνισε την επιρροή των καιρικών συνθηκών στην οινοποιία, κάτι που οι επόμενες γενιές οινοποιών θα πρέπει να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν.

Photo Aris Gavrielatos

Οι ωραίοι χώροι του κτήματος, η διακόσμηση, ταιριαστή με την εθνική επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση και η ζεστασιά των οικοδεσποτών μας, έφτιαξαν ένα ωραίο χαρμάνι, όχι από σταφύλια, αλλά από εμπειρίες.

Βγείτε Από την Εθνική Οδό!

Αξίζει να αφήσετε την Εθνική Οδό και να επιστρέψετε, αν έχετε άνεση χρόνου, από τον επαρχιακό δρόμο που περνάει από τα Δερβενάκια, τον Άγιο Βασίλειο και το Χιλιομόδι, πριν βγείτε στην Κόρινθο.

Photo Aris Gavrielatos

Σε περίπτωση που λειτουργήσει ξανά η σιδηροδρομική γραμμή της περιοχής, οι οινοποιοί θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα το αγκαλιάσουν, ώστε αυτό το οικολογικό μέσο να είναι βιώσιμο και να φέρει κόσμο στην Αργολίδα που θα θέλει να συνδυάσει για παράδειγμα τις Μυκήνες, το Ναύπλιο και μια επίσκεψη σε οινοποιείο.

Χαζεύοντας τα αμπέλια και το Κάστρο του Άργους στο βάθος, υποσχέθηκα να ξαναπεράσω μια βόλτα!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+