Ένα Ελληνικό Τζιν Βάζει Πλώρη για Ταξίδια Μακρινά

Η ονομασία “Mataroa” εκπέμπει μια αύρα μαγική. Αναφέρεται φυσικά στο θρυλικό Ματαρόα, το πλοίο που το Δεκέμβριο του 1945 μετέφερε τον ανθό της ελληνικής νεολαίας των γραμμάτων και των τεχνών σε ένα δρομολόγιο σωτηρίας από τον Πειραιά στον ιταλικό Τάραντα, με τελικό προορισμό το Παρίσι. Μια ιστορία διαχρονική, που προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες και ταξιδεύει το μυαλό μας παίρνοντας διαφορετικές ερμηνείες.

Με τεχνογνωσία που αγγίζει τα 100 χρόνια εμπειρίας, η Ποτοποιία-Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη αποφάσισε να δημιουργήσει ένα 100% μεσογειακό τζιν, με στόχο να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Η ονομασία του, αλλά και το ιδιαίτερα ξεχωριστό design του μπουκαλιού που το περικλείει, προσδίδουν ένα πρόσθετο μυστήριο σε ένα τζιν που κλείνει όλη τη γεύση και τα αρώματα της Μεσογείου σε ένα ποτήρι.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια υπομονετικών δοκιμών για να επιλέγουν τα 12 βοτανικά συστατικά από διάφορες μεσογειακές χώρες που με τα δυνατά τους χαρακτηριστικά βάζουν έντονη υπογραφή στο τελικό επιθυμητό χαρμάνι. Καρποί άρκευθου από την Κροατία, ρίζα αγγελικής και λεβάντα από τη Γαλλία, σπόροι κόλιανδρου από την Τυνησία, ρίζα όρρις από την Ιταλία, φύλλα δάφνης από τη Συρία, γλυκόριζα από την Τουρκία, φλούδες πορτοκαλιού από την Ισπανία, φλούδες λεμονιού από την Αίγυπτο, χαμομήλι από την Κύπρο, και φυσικά, μοναδική ελληνική μαστίχα, από τα μαστιχόδεντρα της Νότιας Χίου, αναμιγνύονται σε μια μυστική συνταγή για να δώσουν ένα αξέχαστο γευστικό αποτέλεσμα.

Η ονομασία “Mataroa” εκπέμπει μια αύρα μαγική. Αναφέρεται φυσικά στο θρυλικό Ματαρόα, το πλοίο που το Δεκέμβριο του 1945 μετέφερε τον ανθό της ελληνικής νεολαίας των γραμμάτων και των τεχνών σε ένα δρομολόγιο σωτηρίας από τον Πειραιά στον ιταλικό Τάραντα, με τελικό προορισμό το Παρίσι.

Κάπως έτσι λοιπόν, το Mataroa Mediterranean Dry Gin σηκώνει τις άγκυρες του και ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι, με στόχο να αποζημιώσει τους πλέον απαιτητικούς καταναλωτές, αφού διατηρεί μια μοναδική ισορροπία ανάμεσα στις γευστικές του αποχρώσεις. Είναι εξαιρετικό σκέτο, με λίγο πάγο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε cocktails, δίνοντας αυτό το ιδιαίτερο γευστικό twist που μόνο ένα premium gin μπορεί να προσφέρει.

Ταξιδέψτε μαζί του στις μοναδικές ομορφιές της μεσογειακής γης και ποιος ξέρει; Μπορεί να γεννηθούν νέες ιστορίες και μύθοι που θα μείνουν χαραγμένοι για πάντα στο μυαλό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο δεύτερο τεύχος του Carpe Vinum, του θεματικού περιοδικού e-book της αθηΝΕΑς για το κρασί, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+