Η Eurolife FFH Εγκαινίασε Παιδικό Σταθμό στους Λειψούς

Η Eurolife FFH Εγκαινίασε Παιδικό Σταθμό στους Λειψούς

Στις 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στους Λειψούς τα εγκαίνια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ένα έργο που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε συνεργασία με τον Δήμο Λειψών, την Ομάδα Αιγαίου και τη HOPEgenesis.

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στους ακριτικούς Λειψούς αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά που εγκαινιάζεται, έπειτα από εκείνους στην Πάτμο και στα Άγραφα, στο πλαίσιο της κοινής δράσης της Eurolife FFH και της HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα. Ο παιδικός σταθμός θα υποδεχθεί παιδιά προσχολικών ηλικιών, τα οποία, πλέον, θα έχουν τον δικό τους χώρο για να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτύξουν δημιουργικά τις δεξιότητές τους. Για τη Eurolife FFH, αξία έχει να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας στην Ελλάδα, γι’ αυτό, μαζί με τη HOPEgenesis, στηρίζει τα ζευγάρια και τις γυναίκες που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.Η Eurolife FFH Εγκαινίασε Παιδικό Σταθμό στους Λειψούς

Η εταιρεία έχει ενώσει από το 2019 τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis, με στόχο να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την κοινωνία γύρω από το σημαντικό ζήτημα του δημογραφικού, αλλά και να υποστηρίζει τις οικογένειες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά σε ασφαλείς συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει «υιοθετήσει» 10 συνολικά απομακρυσμένες περιοχές της χώρας (Πάτμος, Άγραφα, Καστελλόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Χάλκη, Κάσος, Τήλος και Λειψοί), δημιουργώντας από έναν παιδικό σταθμό σε καθεμία από αυτές. Με την υποστήριξη του προγράμματος, έχουν μέχρι στιγμής γεννηθεί 88 παιδιά και αναμένονται άλλα 31 το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, με τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στους Λειψούς, έχουν παραδοθεί έως τώρα τρεις παιδικοί σταθμοί, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των υπόλοιπων επτά.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Η δημιουργία του πρώτου παιδικού σταθμού στους Λειψούς είναι μια κίνηση με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, όχι μόνο για τους κατοίκους του νησιού, αλλά για όλη τη χώρα μας. Κεντρική πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτική πρωτοβουλία ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε την υπογεννητικότητα, να ενισχύσουμε την προσχολική αγωγή και να διασφαλίσουμε την ισότιμη φροντίδα των παιδιών από άκρη σε άκρη της χώρας μας. Συγχαρητήρια στη Eurolife FFH, τη HOPEgenesis, για την άψογη συνεργασία στην υλοποίηση αυτού του οράματος».

Ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, ανέφερε: «Το να δημιουργείς ένα σχολείο σε έναν ακριτικό τόπο είναι έργο ζωής. Ο βρεφονηπιακός σταθμός που κατασκευάζεται για πρώτη φορά στους Λειψούς, με την πολύτιμη συνδρομή όλων μας, αποτελεί ιστορική στιγμή για το νησί μας και χωρίς καμία υπερβολή κατακτά την υψηλότερη θέση ανάμεσα στα επιτεύγματα της μέχρι τώρα θητείας μου ως δήμαρχου στον πανέμορφο αυτό τόπο».Η Eurolife FFH Εγκαινίασε Παιδικό Σταθμό στους Λειψούς

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, δήλωσε: «Αξία για εμάς στη Eurolife FFH έχει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων και να είμαστε δίπλα σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μέσα από τη συνεργασία μας με τη HOPEgenesis, στηρίζουμε τις οικογένειες που προσπαθούν να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους. Και επειδή τα παιδιά χρειάζονται παιδιά για να μεγαλώσουν, δεν σταματάμε εκεί, αλλά έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε από έναν παιδικό σταθμό στις περιοχές που έχουμε “υιοθετήσει”. Πράξεις που βοηθάνε τους τόπους αυτούς να αποκτήσουν ξανά ζωή, στηρίζουν τη βιωσιμότητα της ελληνικής περιφέρειας, πράξεις που τελικά επιστρέφουν αξία στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς, είπε σχετικά: «Βλέποντας τον τρίτο δημοτικό παιδικό σταθμό ακριτικής περιοχής να υλοποιείται, δεν μπορώ παρά να νιώσω περηφάνια και απεριόριστη ικανοποίηση για την τόσο εποικοδομητική συνεργασία μας, κατ’ αρχάς με τον μεγάλο μας χορηγό και επί σειρά ετών συνεργάτη μας, την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife FFΗ, την ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. Ομάδα Αιγαίου, και, βεβαίως, τον Δήμο Λειψών και ιδιαίτερα τον δήμαρχο, κ. Μάγγο. Το έργο αυτό στηρίζει την ακριτική οικογένεια στην Ελλάδα και αποτελεί τη βάση για ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά των Λειψών».

Η πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, Ντενίζ Τσιμή, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση να βρισκόμαστε και πάλι μαζί για να εγκαινιάσουμε τον βρεφονηπιακό σταθμό, στους Λειψούς αυτή τη φορά. Η Eurolife FFH και η HOPEgenesis διακρίνονται για το υψηλότατο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Για την Ομάδα Αιγαίου αποτελεί τιμή να συνδράμει στο έργο τους και να συνεργάζεται μαζί τους για τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών. Όλοι μας γνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και θα πρέπει να δίνουμε στους γονείς τη δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης με την ύπαρξη ενός παιδικού σταθμού στον τόπο τους».

Δείτε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

«Η Θέση της Γυναίκας στην Ελληνική Κοινωνία»: Το ΚΕΜΕΦΙ Συμπράττει με την Eurolife FFH

«Σε Επαφή»: Από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

Digital Academy: Travel Edition από το CSI Institute και τη Eurolife FFH

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+