PeopleCert: Μια Μεγάλη Διάκριση για το Πρώτο Ελληνικό Unicorn

Η μεγαλύτερη εξαγορά από ελληνική εταιρεία των τελευταίων 15 χρόνων, έναντι 450 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2021 εκτίναξε την αποτίμηση της PeopleCert σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, καθιστώντας την τον πρώτο ελληνικό «μονόκερο».

Η επιχειρηματική συμφωνία της εξαγοράς της βρετανικής Axelos από την PeopleCert αναδείχθηκε από την Bank of America και τα Global Banking &Finance Awards το καλύτερο deal του 2022.

Το Deal of the Year Greece 2022 επιβεβαιώνει, όπως τόνισε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βύρων Νικολαΐδης, ότι η εταιρεία κινείται στρατηγικά στη σωστή κατεύθυνση, απαντώντας στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

PeoleCertΗ Ελλάδα Παγκόσμιο Παράδειγμα προς Μίμηση

«Στόχος μας είναι  η PeopleCert να συμβάλλει στη φήμη της Ελλάδας ως κεντρικού επενδυτικού προορισμού και παγκόσμιου τεχνολογικού hub βέλτιστων πρακτικών για την ανάπτυξη και αναβάθμιση δεξιοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης,  Μπορούμε να μετατρέψουμε, επισήμανε ο CEO του ομίλου, την Ελλάδα σε παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Με τη βοήθεια της PeopleCert, οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι κρατικοί οργανισμοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητά τους, όπως άλλωστε κάνει το 82% των Fortune 500 εταιρειών που έχει υιοθετήσει το ITIL παγκοσμίως.

Σήμερα, ο όμιλος διαχειρίζεται και αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών παγκοσμίως στη διαχείριση έργου (PRINCE2), καθώς και στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών (ITIL), και διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αξιολογώντας επαγγελματικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Kαινοτομία και Στρατηγική

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Global Banking & Finance Awards αντικατοπτρίζουν την καινοτομία, την επίτευξη στόχων, τη στρατηγική στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κοινότητα, αναγνωρίζοντας εταιρείες που κατέχουν εξέχουσα θέση σε συγκεκριμένους τομείς εξειδίκευσης και αριστείας.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Διατήρηση μεγάλων ρυθμών ανάπτυξης (growth) και κερδοφορίας: Συνεχίζοντας με ρυθμό ανάπτυξης 40%, ο όμιλος στοχεύει στην ενίσχυση του δικτύου του με στρατηγικές συνεργασίες, με εξαγορά εταιρειών, με είσοδο σε νέες αγορές, αλλά και με την αυτοματοποίηση και την αποδοτική λειτουργία των operations.
  • Ανάπτυξη και ενίσχυση όλων των προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία, ώστε να απαντούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες. Διεξαγωγή απρόσκοπτων εξετάσεων παγκοσμίως και υιοθέτηση modules που, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις, αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, όπως π.χ. το sustainability.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός. Με βασικό κανάλι προώθησης και διακίνησης προϊόντων το ψηφιακό, δημιουργούν ένα σύγχρονο technology hub στην Ελλάδα με ΙΤ professionals και experts.
  • Έμφαση στους ανθρώπους του ομίλου. Οι 1.000+ εργαζόμενοι είναι η πιο σημαντική επένδυση του ομίλου, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξή τους σε περιβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους.

***

PeopleCertΟ Όμιλος PeopleCert είναι παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της πιστοποίησης προσώπων. Συνεργάζεται με διεθνείς ιδιωτικούς και κρατικούς οργανισμούς με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων πιστοποιήσεων που προάγουν την επαγγελματική σταδιοδρομία των κατόχων τους. Μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με 2.000 εκπαιδευτικούς οργανισμούς και έχει παράσχει 5,5 εκατομμύρια εξετάσεις σε ιδιώτες, σε 50.000 εταιρείες και σε 800 κυβερνητικές υπηρεσίες.

Μέσω της LanguageCert, προσφέρει γλωσσικά προσόντα στα Αγγλικά, τα Ισπανικά και τα Τουρκικά. Η επένδυσή τους στην εξειδίκευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων που παρατηρείται αυτήν τη στιγμή στον κόσμο.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Delphi Economic Forum: Μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία

Delphi Economic Forum: Ηγεσία την Εποχή της Τεχνολογίας

Eco-friendly Greece: Έρευνα για τον Βιώσιμο Τουρισμό

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+