Στο μεγάλο συνέδριο του Economist με θέμα “Δημογραφικές προκλήσεις και πολιτική για την ισότητα των φύλων: ο ρόλος της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας” συμμετείχε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα, την υπογεννητικότητα και τις πιέσεις που το ζήτημα δημιουργεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, αλλά και τις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις του.
Η Eurolife FFH ένωσε το 2019 τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα. Με μία σειρά από δράσεις –υιοθεσία 10 απομακρυσμένων περιοχών, δημιουργία 10 παιδικών σταθμών στις περιοχές αυτές, εκπόνηση ερευνών σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα– στοχεύει στην ανάδειξη των επιπτώσεων και αιτιών του προβλήματος. “Μας δίνει μεγάλη χαρά το έργο που υλοποιούμε μαζί με τη HOPEgenesis”, σημείωσε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, προσθέτοντας ότι “είμαστε δίπλα στις νέες οικογένειες που κατοικούν σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας και τις βοηθάμε να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους”.
Ο χαμηλός αριθμός νέων γεννήσεων και τα υψηλά ποσοστά πρόωρων συντάξεων είναι στοιχεία που, μεταξύ άλλων, προκαλούν το συνταξιοδοτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. “Διαχρονικά, ως λαός, έχουμε κάνει την επιλογή να αναμένουμε την ασφάλισή μας από το δημόσιο. Το κράτος, όμως, δεν μπορεί να τα καλύψει όλα”, ανέφερε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας ότι “χρειάζεται να δώσουμε κίνητρα και στους υπόλοιπους πυλώνες, κίνητρα που θα επιτρέψουν στις νεότερες ηλικίες να μπορούν να αποταμιεύουν για την περίοδο της συνταξιοδότησης. Είναι καιρός να γίνουν και στην Ελλάδα όλα αυτά που γίνονται ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης”.
Η Eurolife FFH ήταν ο Founding Sponsor στο φετινό συνέδριο του Economist για το δημογραφικό και την ισότητα των φύλων, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη HOPEgenesis. Είναι η δεύτερη φορά που η Eurolife FFH υποστηρίζει την υλοποίηση αυτής της μεγάλης συνάντησης, όπου αναλύονται και παρουσιάζονται οι εξελίξεις γύρω από την υπογεννητικότητα και συζητούνται οι προεκτάσεις της στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν πτυχές του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας που επηρεάζουν την αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ συζητήθηκε ο ρόλος της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στοιχεία και εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγική υγεία, καθώς και πρωτοβουλίες και κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε νέες οικογένειες, ώστε να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.